Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen u Bronxu

FBI ulovio Putinovog špijuna, dvojica pobjegla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jevgenij Burjakov, alias Zenja, uhićen je u Bronxu u ponedjeljak ujutro. Predstavio se kao djelatnik ruske banke.

Američka savezna policija FBI objavila je u ponedjeljak da je u New Yorku uhitila ruskog špijuna, za kojeg smatra da je član mreže koja prikuplja gospodarske podatke i novači stanovnike New Yorka za suradnju.

Pročitajte i ovo Sergej i Julija Skripal (Foto: AFP) Špijun i kći bore se za život Theresa May: "Ako se pokaže da iza napada nervnim otrovom stoji Moskva, Britanija će primjereno odgovoriti" Sergej Skripal (Foto: AFP) Oboje u kritičnom stanju Bivšeg ruskog špijuna i njegovu kćer pokušali ubiti nervnim otrovom

Jevgenij Burjakov, alias Zenja, uhićen je u Bronxu u ponedjeljak ujutro. Predstavio se kao djelatnik ruske banke, navelo je američko ministarstvo pravosuđa i preciziralo da su dvojica pomagača iste mreže, zaštićena diplomatskim imunitetom, otputovala iz Sjedinjenih Država.

Ta dvojica navodnih pomagača su identificirani kao Igor Sporišev i Viktor Podobnji. Prvi je bio trgovinski predstavnik Ruske Federacije u New Yorku od studenoga 2010. do studenoga 2014., a drugi ataše stalne misije Ruske Federacije u Ujedinjenim narodima od prosinca 2012. do rujna 2013., prema podacima američkog ministarstva pravosuđa.

Bivši agent FBI-ja: CIA je mogla spriječiti napade na WTC, sve su znali

Ministar pravosuđa je u priopćenju objasnio da im imunitet ne omogućuje konspiraciju ni pomoć Burjakovu u radu neregistriranog ruskog agenta u Sjedinjenim Državama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene