Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jevgenij Burjakov, alias Zenja, uhićen je u Bronxu u ponedjeljak ujutro. Predstavio se kao djelatnik ruske banke.


Američka savezna policija FBI objavila je u ponedjeljak da je u New Yorku uhitila ruskog špijuna, za kojeg smatra da je član mreže koja prikuplja gospodarske podatke i novači stanovnike New Yorka za suradnju.

Vezani članci Agent FBI-a, arhiva (Foto: AFP) Pucnjava u sjedištu CIA-e, napadač ranjen Slika nije dostupna U redovima FBI-ja otkrivena kineska 'krtica'

Jevgenij Burjakov, alias Zenja, uhićen je u Bronxu u ponedjeljak ujutro. Predstavio se kao djelatnik ruske banke, navelo je američko ministarstvo pravosuđa i preciziralo da su dvojica pomagača iste mreže, zaštićena diplomatskim imunitetom, otputovala iz Sjedinjenih Država.

Ta dvojica navodnih pomagača su identificirani kao Igor Sporišev i Viktor Podobnji. Prvi je bio trgovinski predstavnik Ruske Federacije u New Yorku od studenoga 2010. do studenoga 2014., a drugi ataše stalne misije Ruske Federacije u Ujedinjenim narodima od prosinca 2012. do rujna 2013., prema podacima američkog ministarstva pravosuđa.

Bivši agent FBI-ja: CIA je mogla spriječiti napade na WTC, sve su znali

Ministar pravosuđa je u priopćenju objasnio da im imunitet ne omogućuje konspiraciju ni pomoć Burjakovu u radu neregistriranog ruskog agenta u Sjedinjenim Državama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook