Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Društvena mreža im donijela milijarde

Facebook ima čak šestoricu na Forbesovoj listi milijardera!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak šestorica osnivača i ulagatelja u Facebook su na Forbesovoj listi milijardera.

U siječnju je financijska injekcija Goldman Sachsa od 1,5 milijardi dolara podigla vrijednost najpopularnije društvene mreže na 50 milijardi, dvostruko više od od proljeća 2010. Bogatstvo Marka Zuckerberga se povećalo samo u posljednjih godinu dana za 238 posto.

Pročitajte i ovo Forbes Vrhunsko ekonomsko novinarstvo Biznis magazin Forbes pokreće portale u Hrvatskoj i još četiri zemlje regije United Media i Forbes "Velika čast i privilegija" United Media dovodi Forbes u regiju: Do kraja godine stiže pet novih portala

>> Zuckerberg dobio svoju akcijsku figuricu

Sada ima ukupno šest osoba koje su stekle milijarde na Facebooku. Osim Zuckerberga tu su još trojica suosnivača Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin i Sean Parker. Zuckerberg sada raspolaže s 13,5 milijardi dolara, Saverin i Parker imaju po 1,6 milijardi dok Moskowitz ima 2,7 milijardi.

Odmah do njih je Peter Thiel koji se zahvaljujući Facebooku može pohvaliti sa 1,5 milijardi dolara. Thiel je bio jedan od suosnivača PayPala 1998 koji je prodao Ebayu 2002.za 1,5 milijarde dolara. U Facebook je 2004. investirao pola miliju dolara. Do sada je prodao veći dio svog udjela i uložio da u druge kompanije.

1 milijardu dolara na svom računu zbog ulaganja u Facebook ima i Yuri Milner, čija tvrtka ima udjele i u Zyngi koja je osmislila najpopularnije igrice na Facebooku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene