Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razlike neprimjetne

VIDEO Evo kako izgleda savršena kopija Mona Lise

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Australiji će uskoro biti izložena savršena replika Mona Lise, koju neki stručnjaci nazivaju i Mona Lisa 2.0. Naslikao ju je australski majstor kopiranja Mortimer Menpes.

Leonardo da Vinci stoljećima je inspiracija mnogim umjetnicima i onima koji to žele postati. Početkom 20. stoljeća njegovim je djelima bio fasciniran i australski majstor kopiranja Mortimer Menpes, koji je prema mnogim stručnjacima naslikao savršenu kopiju slavne Mona Lise. Njegov je uradak, doduše, za dvije trećine manji od originala, ali to je zapravo jedina razlika.

Pročitajte i ovo Tomislav Horvat David u Obloku Dan po dan, šibicu po šibicu, i tako već 17 godina: Tomislav Horvat ima neobičan hobi Smotra Boškarina, ilustracija - 1 Dugogodišnja tradicija Smotra boškarina u Kanfanaru: " To je simbol Istre, nekada je bio jedino prijevozno sredstvo i zamjenjivao je traktor"

>> 'Mlađa' Mona Lisa predstavlja se u Ženevi

Kako javlja Canberra Times, Menpes se kopiranjem bavio ponajprije kako bi svojim sunarodnjacima u Australiji približio europsku umjetnost. Osim da Vincija, naslikao je replike brojnih drugih autora, a svih 38 djela poklonio je Parlamentarnoj knjižnici, prvoj kulturnoj instituciji Australije.

Nakon dugo vremena, Mona Lisa i ostale replike bit će početkom prosinca izložene u australskoj Nacionalnoj knjižnici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene