Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tvrtka Eurotunel, koja upravlja željezničkom vezom Pariz-London ispod kanala La Manche, objavila je u subotu da nije odgovorna za zastoj vlakova Eurostar uzrokovanog obilnim snježnim padalinama.


Tvrtka optužuje Eurostar i britansku policiju da nisu na vrijeme evakuirali 2.500 putnika iz 51 kilometar dugog tunela nakon zastoja 18. prosinca. Više od 16 sati putnici su proveli u pet vlakova koji su se pokvarili nakon što su se smrznuli njihovi elektronički sustavi.

Vezani članci Korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Velika snimili videoporuku Korisnici Doma za starije iz Velike snimili genijalnu poruku: "Mi smo svi dobro, a vi zapamtite..." Slika nije dostupna Izlaz iz krize: Gordon Brown prodaje La Manche

>> VIDEO: Ogorčeni i uplakani putnici Eurostara

Eurostar je obustavio promet vlakova na tri dana, ali je isticao da putnici nisu ugroženi. Eurotunel u priopćenju ističe da su kritike na njegov račun 'nepoštene', da su njegove ekipe djelovale brzo i profesionalno. Europstar, u vlasništvu Velike Britanije te francuskih i belgijskih državnih željeznica, ignorirao je sigurnosne procedure, navodi Eurotunel u priopćenju. (Hina)