Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prebacivanje odgovornosti

Eurotunel odbacuje odgovornost za zastoj Eurostara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka Eurotunel, koja upravlja željezničkom vezom Pariz-London ispod kanala La Manche, objavila je u subotu da nije odgovorna za zastoj vlakova Eurostar uzrokovanog obilnim snježnim padalinama.

Tvrtka optužuje Eurostar i britansku policiju da nisu na vrijeme evakuirali 2.500 putnika iz 51 kilometar dugog tunela nakon zastoja 18. prosinca. Više od 16 sati putnici su proveli u pet vlakova koji su se pokvarili nakon što su se smrznuli njihovi elektronički sustavi.

Pročitajte i ovo Sudar prigradskih vlakova u Indoneziji Uzrok nesreće nije poznat VIDEO Sudar vlakova u Indoneziji: Ima mrtvih i ranjenih, spasioci tragaju za preživjelima Kaos u Londonu Kaos u Londonu FOTO Poplavljeni tuneli izazvali neviđeni kaos: Vlakovi stoje, pruge zatvorene, a tisuće ljudi očajno

>> VIDEO: Ogorčeni i uplakani putnici Eurostara

Eurostar je obustavio promet vlakova na tri dana, ali je isticao da putnici nisu ugroženi. Eurotunel u priopćenju ističe da su kritike na njegov račun 'nepoštene', da su njegove ekipe djelovale brzo i profesionalno. Europstar, u vlasništvu Velike Britanije te francuskih i belgijskih državnih željeznica, ignorirao je sigurnosne procedure, navodi Eurotunel u priopćenju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene