Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Europski sud osudio Francusku zbog diskriminacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europski sud za ljudska prava osudio je Francusku za diskriminaciju jer je odbila zahtjev za posvojenjem djeteta nastavnici homoseksualne orijentacije.

'To je pobjeda jednakosti nad strahom, predrasudom i neznanjem', kazala je Caroline Mecary, pariška odvjetnica nastavnice.

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Slika nije dostupna Slučaj silovanja Crikveničanka dobila spor protiv Hrvatske na Europskom sudu

Odsad Francuska ne može samcima homoseksualcima odbiti pravo na posvojenje djeteta, a to će vrijediti i za sve članice Vijeća Europe, ocijenila je odvjetnica.

Prema podnositeljici zahtjeva postupilo se 'drukčije' i to isključivo zbog njezine seksualne orijentacije, obrazložio je svoju odluku
Europski sud za ljudska prava i ocijenio postupak francuskog pravosuđa 'diskriminacijom'.

Neimenovanoj 45-godišnjoj nastavnici, koja je željela posvojiti dijete, francusko pravosuđe odbilo je zahtjev obrazloženjem da bi dijete odrastalo bez čvrstog pojma o ocu i uz dvostruku ulogu majke.

Učiteljica živi s partnericom, psihologinjom po struci. 

Belgija, Danska, Island, Nizozemska, Norveška, Njemačka, Španjolska, Švedska i Velika Britanija devet su europskih zemalja koje dopuštaju posvojenje homoseksualnim parovima ili homoseksualcima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene