Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rekordna temperatura za prosinac od 21,3 stupnja izmjerena je u četvrtak u Sofiji pa Bugarska uživa u proljeću, dok je život u većini europskih zemalja poremećen hladnoćom i snijegom.


'Rekord za mjesec prosinac od početka mjerenja prije 100 godina u Sofiji postavljen je u četvrtak na 21,3 stupnja, što je više od stupnja iznad rekorda za glavni grad zabilježen 13. prosinca 1957.', izjavio je Krassimir Stoev iz Bugarskog meteorološkog instituta.

Vezani članci Slika nije dostupna Od minus 25 do plus 15: Na isti dan u dvije godine 40 stupnjeva razlike u jednom hrvatskom gradu Termometar (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Nakon minusa koji su zavladali vikendom početak tjedna donosi nagli vremenski zaokret

Rekordne temperature za prosinac unazad stoljeća izmjerene su u još osam gradova u središnjem i južnom dijelu Bugarske među kojima Aitosu gdje je živa dosegla 23 stupnjeva u četvrtak, istaknuo je on.

>> VIDEO: Kaos u Europi, ledeni 'obruč' odnio 26 života

Bugarska ima kontinentalnu klimu s hladnim zimama. Temperature iznad ništice uobičajene su za početak prosinca. No, ove godine mjesec studeni je neobično topao, temperature su dosegle 27 stupnjeva u Plovdivu, prema Meteorološkom institutu.

Blago vrijeme trebalo bi se održati i sljedećih dana: temperature od 22 do 23 stupnja očekuju se u petak na jugoistoku zemlje.(Hina)