Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajne 'Majke prirode'

Europa okovana snijegom, a u Bugarskoj 21,3 stupnja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rekordna temperatura za prosinac od 21,3 stupnja izmjerena je u četvrtak u Sofiji pa Bugarska uživa u proljeću, dok je život u većini europskih zemalja poremećen hladnoćom i snijegom.

'Rekord za mjesec prosinac od početka mjerenja prije 100 godina u Sofiji postavljen je u četvrtak na 21,3 stupnja, što je više od stupnja iznad rekorda za glavni grad zabilježen 13. prosinca 1957.', izjavio je Krassimir Stoev iz Bugarskog meteorološkog instituta.

Pročitajte i ovo Uragan Ian Nije dobro Stručnjaci upozoravaju: Rekordne temperature oceana mogle bi izazvati vrlo opasnu pojavu METEOALARM, DHMZ Povratak vrućina Nakon kratkog predaha, opet pakao: Temperature idu do 36, DHMZ izdao upozorenja

Rekordne temperature za prosinac unazad stoljeća izmjerene su u još osam gradova u središnjem i južnom dijelu Bugarske među kojima Aitosu gdje je živa dosegla 23 stupnjeva u četvrtak, istaknuo je on.

>> VIDEO: Kaos u Europi, ledeni 'obruč' odnio 26 života

Bugarska ima kontinentalnu klimu s hladnim zimama. Temperature iznad ništice uobičajene su za početak prosinca. No, ove godine mjesec studeni je neobično topao, temperature su dosegle 27 stupnjeva u Plovdivu, prema Meteorološkom institutu.

Blago vrijeme trebalo bi se održati i sljedećih dana: temperature od 22 do 23 stupnja očekuju se u petak na jugoistoku zemlje.(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene