Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pripadnici vojnih snaga Europske unije u Bosni i Hercegovini (EUFOR) na Palama su pretražili stan Dragana Šojića za kojega se sumnja da pomaže skrivanje haškog optuženika Radovana Karadžića.


Kako je priopćeno iz stožera EUFOR-a u Sarajevu, pretraga je obavljena temeljem zahtjeva Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

Vezani članci Hitna pomoć, ilustracija Taksist u Zagrebu imao infarkt, nitko nije stao da mu pomogne: "Trubili su kao životinje..." Socijalna samoposluga, ilustracija Prazne police socijalnih samoposluga, humanitarne udruge u nestašici: "Danas smo odnijeli zadnji paket jednoj obitelji"

"Cilj akcije je otkrivanje i presijecanje mreže pomagača optuženih za ratne zločine, prije svega Radovana Karadžića i Ratka Mladića", izjavio je glasnogovornik EUFOR-a David Fielder. 

Tijekom pretrage u Šojićevu stanu zaplijenjen je stanoviti materijal koji će biti detaljnije analiziran no ovom prigodom nitko nije uhićen.

Šojićevo ime nije poznato široj javnosti.

Lokalni mediji prenijeli su samo da je on zaposlenik Zavoda za izgradnju Republike Srpske te da važi za bliskog suradnika Mirka Šarovića, nekadašnjeg srpskog člana Predsjedništva BiH kojega se također sumnjiči za pomaganje u skrivanju optuženih za ratne zločine.