Obavijesti Video Pretražite Navigacija

EU pomaže Cipru pri evakuaciji izbjeglica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unija spremna je pomoći Cipru oko priljeva izbjeglica koji bježe iz Libanona, priopćila je u subotu Europska komisija.

- Svjesni smo da je više tisuća ljudi evakuiranih iz Libanona pristiglo na Cipar zbog čega se ta zemlja suočava s mnogim poteškoćama. U tijeku su razgovori s ciparskim vlastima kako poboljšati situaciju na način da im se na raspolaganje stavi što veći broj prijevoznih sredstava, priopćeno je iz Bruxellesa.

Pročitajte i ovo Ilustracija novinara u ratom pogođenom području Analizirana audio snimka Izraelski tenk napao novinare u Libanonu: Izvješće otkriva šokantne detalje Crveni Križ OBJAVIO CRVENI KRIŽ Strava blizu Libanona: Potonuo brod sa 60 ljudi

Europska unija je tako u stvari aktivirala svoj "mehanizam zaštite civila", kako bi u sličnim situacijama uputila žurnu pomoć zemlji kojoj je to potrebno.

- Europska komisija i zemlje članice EU-a udružit će snage kako bi rasteretile Libanon i pomogle ljudima da se brzo i sigurno vrate u matične zemlje, kazao je europski povjerenik za okoliš Stavros Dimas.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene