Obavijesti Video Pretražite Navigacija

ETA prijeti da će nastaviti udarima na Španjolsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Baskijska naoružana separatistička skupina ETA koja je nedavno bila na meti više policijskih racija, priopćila je u nedjelju, kako prenosi španjolski državni radio RNE, da će "nastaviti s udarima" na španjolsku državu "na svim bojišnicama".

Kako navodi internetska stranica španjolskog dnevnika El Mundo, ETA u priopćenju ističe da će nastaviti borbu sve dok ne uspostavi "demokratske uvjete koji će omogućiti da se obrane politički planovi Baskije".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za eksploziju u Baskiji Madrid optužuje ETA-u Slika nije dostupna Uhićeni pripadnici ETA-e odgovorni za bombaški napad 2006.

Naoružana skupina usto preuzima odgovornost za napad s uporabom manje količine eksploziva 25. srpnja u Navarri, na sjeveru zemlje, pri prolasku sudionika biciklističke utrke Tour de France, zatim za puno snažniji napad u Durangu, na sjeveru zemlje, na zgradu civilne zaštite u kolovozu, kao i za eksploziju vozila u Castellonu, na istoku, 24. kolovoza i, napokon, za simbolični napad koncem kolovoza s veoma malom količinom eksploziva u Rioji, na sjeveru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene