Obavijesti Video Pretražite Navigacija

ETA preuzela odgovornost za dva napada u Španjolskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Baskijska separatistička skupina ETA preuzela je odgovornost za dva nedavna bombaška napada u Baskiji.

Ciljevi tih napada bili su ured Socijalističke stranke u Balmasedi i zgrada suda u Sestaou u prosincu. U napadima nije bilo ozlijeđenih, ali je nanesena velika materijalna šteta.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

ETA je preuzela odgovornost za te napade u priopćenju koje je poslala baskijskim novinama Gara i u kojem optužuje Španjolsku da pokušava uništiti baskijski pokret za neovisnost.

ETA je opozvala svoje 14-mjesečno primirje u lipnju 2007. godine optužujući vladu za nedostatak političke volje na mirovnim pregovorima koji su propali u prosincu.

Vlada je prekinula pregovore kada je ETA narušila primirje ubivši dva državljana Ekvadora u eksploziji automobila bombe u madridskoj zračnoj luci.

Otad je naoružana baskijska separatistička skupina ubila dva španjolska policijska časnika koji su sudjelovali u istrazi o nazočnosti ETA-e u južnoj Francuskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene