Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pepeo i pijesak u zraku

Erumpirao vulkan, na cestama sloj pepela od pet centimetara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vulkan Kelud na gusto naseljenom indonezijskom otoku Javi eruptirao je kasno u četvrtak navečer, izbacujući u zrak oblak pepela i pijeska visok 17 kilometara, zbog čega su zatvorene tri zračne luke.

Vulkan Kelud je udaljen 140 kilometra južno od indonezijskog drugog najvećeg grada Surabaya, koji je glavno industrijsko središte. Oblak koji je nastao njegovom erupcijom vidio se s udaljenosti od devet kilometara prema zapadu.

Pročitajte i ovo Heather Mack Dugo će biti iza rešetaka Zbog nasljedstva vrijednog 1,3 milijuna eura ubila majku i sakrila njeno tijelo u prtljažnik Sudar prigradskih vlakova u Indoneziji Uzrok nesreće nije poznat VIDEO Sudar vlakova u Indoneziji: Ima mrtvih i ranjenih, spasioci tragaju za preživjelima

VIDEO Turisti i stanovništvo u strahu: Prijeti im 'vatreno grotlo'

Nacionalna agencija za ublažavanje posljedica katastrofe objavila je da se oblak raspršio i da vulkan više ne eruptira. Agencija još uvijek čeka potvrdu izvješća da su dvije osobe poginule. Zasad još nema podataka koliko je osoba evakuirano.

Erupcijom vulkana pogođeno je 200.000 ljudi, dobili smo izvješća o smrti, ali ti podaci još nisu potvrđeni, rekao je glasnogovornik. Vulkan je izazvao minimalnu štetu na zgradama, ali je na cestama ostavio sloj debeo od tri do pet centimetara pepela i pijeska. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene