Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Studentska razmjena donosi mnogo pozitivnih stvari. Istraživanja su pokazala da studenti koji su išli na "Erasmus" se nakon diplome puno lakše zaposle, a čak se odluče i preseliti u druge zemlje.


Europski program studentske razmjene Erasmus "zaslužan" je za što je na svijet došlo milijun novorođenčadi, objavila je u ponedjeljak europska povjerenica za obrazovanje Andrula Vasiliu.

Vezani članci Slika nije dostupna Sve ih je više... Slika nije dostupna Objavljen je novi Erasmus natječaj: Po znanje van može još više mladih Hrvata!

Program Erasmus omogućava studentima da studiraju na sveučilištima u inozemstvu i pomaže njihovo financiranje. Utemeljen je 1987. godine.

Istraživanje bivših studenata Erasmusa pokazalo je da ih gotovo trećina danas ima životnog partnera ili partnericu druge nacionalnosti - što je tri puta više od studenata koji nisu studirali u inozemstvu. Njih 27 posto upoznalo se tijekom studija.

Iz programa Erasmus dodatnih 14,7 milijarda eura

Ti su parovi na svijet donijeli milijun 'Erasmus beba', rekla je Vasiliu.

Istraživanje je pokazalo i da se studenti iz tog programa lakše zapošljavaju te kako je vjerojatnije da će se preseliti u potrazi za poslom. Nakon diplome 45 posto bivših studenata Eramusa preselilo se u drugu zemlju.

Istraživanje je provedeno u 34 zemlje i u njemu je sudjelovalo 75 tisuća bivših studenata. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook