Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umjesto u klubu – Na domjenku

Njih ni pandemija nije spriječila da dođu studirati u Hrvatsku: "Nema policijskog sata ni zatvaranja, osjećamo se slobodnije“

Aktualno Galerija Erasmus: Osamsto studenata stiglo u Hrvatsku - 8 Erasmus: Osamsto studenata stiglo u Hrvatsku - 8 Foto: DNEVNIK.hr Erasmus: Osamsto studenata stiglo u Hrvatsku - 7 Erasmus: Osamsto studenata stiglo u Hrvatsku - 7 Foto: DNEVNIK.hr Erasmus: Osamsto studenata stiglo u Hrvatsku - 6 Erasmus: Osamsto studenata stiglo u Hrvatsku - 6 Foto: DNEVNIK.hr Erasmus: Osamsto studenata stiglo u Hrvatsku - 5 Erasmus: Osamsto studenata stiglo u Hrvatsku - 5 Foto: DNEVNIK.hr +3 Erasmus: Osamsto studenata stiglo u Hrvatsku - 4 Galerija 1/8 >>
Unatoč koronavirusu, i ove godine u Hrvatsku stižu stotine mladih na fakultet. Program za razmjenu studenata malo se promijenio, ali mladi svejedno stižu i ne smeta im ni virus ni pandemija.

Umjesto u klubu, na domjenku! Strane studente ni pandemija nije spriječila da dođu u Hrvatsku. "Nema policijskog sata ni zatvaranja. Osjećamo se slobodnije, a i studiranje je drugačije nego doma", kazala je studentica iz Francuske Lorena Debieuvre. Primio ih je francuski veleposlanik u Hrvatskoj, a ovo im je jedan od rijetkih izlazaka.

Pročitajte i ovo Ilustracija prodor koronavirusa Obustavljena istraga! Osoblje Doma za starije i nemoćne u Splitu nije krivo za 18 smrtnih slučajeva Ilustracija koronavirus.hr Ugašena stranica koju smo tijekom pandemije svakodnevno posjećivali

Život ne može stati, mladi moraju ići dalje. A čini se da i idu. Prema podacima Agencije za mobilnost, u Hrvatskoj je na ljetni semestar putem Erasmus plus programa ove godine najavljeno gotovo osamsto studenata. Manje je to nego u istom razdoblju prije pandemije u 2019. godini, ali ne previše. Tada ih je bilo malo više od tisuću.

Studiranje ide, no, poštuju se i mjere, pa to malo komplicira proces. "Oni moraju proći ovaj standardni proces, znači proći kroz karantenu.
Oni su u domu, ali dio nastave je organiziran i uživo, dio online. Pokušavamo postići ravnotežu", rekao je koordinator programa Erasmus Josip Horvat.

Mladi su je studenti postigli, došli su po nova znanja, otputovali su od kuće, i to kad se na putovanje rijetko tko odluči.

Više o ovoj temi doznajte iz videa priloženog u našoj galeriji.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene