Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Major bivše JNA Emir Šišić, pilot osuđen u Italiji na 15 godina zatvora zbog rušenja helikoptera Europske zajednice u Hrvatskoj u siječnju 1992. godine, u četvrtak je prebačen na izdržavanje kazne u zatvoru u Srbiji, izjavio je ministar pravosuđa Zoran Stojković.Šišić, prvobitno osuđen na kaznu doživotnog zatvora koja je nakon žalbe pretvorena u kaznu od 15 godina zatvora, prebačen je u zatvor u Sremskoj Mitrovici.

Vezani članci Ilustracija Horor u zraku: Dvojica pilota zaspala na 11.000 metara visine iznad aerodroma, autopilot se isključio Slika nije dostupna Emir Šišić neće uskoro na slobodu

Šišićev odvjetnik Milan Panjević izjavio je novinarima kako će svom branjeniku predložiti da pred srpskim pravosuđem, pred novosadskim sudom koji mu je potvrdio presudu, zatraži ublažavanje zatvorske kazne od 15 godina koju mu je izrekao Apelacijski sud u Rimu, o čemu bi trebao odlučiti Vrhovni sud Srbije.

Kao olakotnu okolnost odvjetnik Panjević navodi loše zdravstveno stanje osuđenog Šišića, kao i činjenicu da se on od 1. svibnja 2001. godine nalazi u pritvoru, godinu dana u Mađarskoj, a ostatak u Italiji, te činjenicu da je izdržao trećinu izrečene kazne.

U helikopteru EZ-a koji je srušio tadašnji pilot JNA Šišić poginulo je pet promatrača, četvorica Talijana i jedan Francuz.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju