Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Emir Šišić prebačen iz Italije u zatvor u Srbiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Major bivše JNA Emir Šišić, pilot osuđen u Italiji na 15 godina zatvora zbog rušenja helikoptera Europske zajednice u Hrvatskoj u siječnju 1992. godine, u četvrtak je prebačen na izdržavanje kazne u zatvoru u Srbiji, izjavio je ministar pravosuđa Zoran Stojković.


Šišić, prvobitno osuđen na kaznu doživotnog zatvora koja je nakon žalbe pretvorena u kaznu od 15 godina zatvora, prebačen je u zatvor u Sremskoj Mitrovici.

Pročitajte i ovo Maksim Kuzminov Maksim Kuzminov Detalji likvidacije ruskog pilota koji je pobjegao od Putinovog režima: Pronađen mrtav s nekoliko rana od vatrenog oružja Maksim Kuzminov, Sergej Nariškin pronađen izrešetan Šef ruske obavještajne službe o ubijenom ruskom pilotu: "Bio je moralni leš"

Šišićev odvjetnik Milan Panjević izjavio je novinarima kako će svom branjeniku predložiti da pred srpskim pravosuđem, pred novosadskim sudom koji mu je potvrdio presudu, zatraži ublažavanje zatvorske kazne od 15 godina koju mu je izrekao Apelacijski sud u Rimu, o čemu bi trebao odlučiti Vrhovni sud Srbije.

Kao olakotnu okolnost odvjetnik Panjević navodi loše zdravstveno stanje osuđenog Šišića, kao i činjenicu da se on od 1. svibnja 2001. godine nalazi u pritvoru, godinu dana u Mađarskoj, a ostatak u Italiji, te činjenicu da je izdržao trećinu izrečene kazne.

U helikopteru EZ-a koji je srušio tadašnji pilot JNA Šišić poginulo je pet promatrača, četvorica Talijana i jedan Francuz.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene