Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Je li silovao?

Ekvador će dopustiti Šveđanima da ispitaju Assangea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Datum ispitivanja još nije određen, a do razgovora s tužiteljima će doći, jasno, unutar zidova ekvadorskoga veleposlanstva.

Ekvador će dopustiti švedskim tužiteljima da napokon ispitaju Juliana Paula Assangea, osnivača Wikileaksa, u vezi s optužbama da je 2010. godine silovao dvije žene u Stockholmu.

Pročitajte i ovo Ilustracija osuđeni zbog ubojstva Djevojčica optužila taksista za silovanje, a onda ga namamila u šumu: Zločin je šokirao zemlju Julian Assange (Foto: AFP) Trenutačno u Londonu Švedska odbacuje optužbe protiv Juliana Assangea za silovanje: "Dokazi nisu dovoljno jaki"

Assange još od kolovoza 2012. godine nalazi u ekvadroskom veleposlanstvu u Londonu, u koje se sklonio kako ne bi bio izručen Švedskoj, te i danas niječe da je ikoga seksualno zlostavljao. 

Australskog je aktivista između ostalog strah da će ga Šveđani izručiti Amerikancima, koji ga pak traže zbog objave povjerljivih dokumenata.

Datum ispitivanja još nije određen, a do razgovora s tužiteljima će doći, jasno, unutar zidova ekvadorskoga veleposlanstva  Londonu.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene