Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanska policija u petak je priopćila da u napadu na džamiju u središnjoj Engleskoj istražuje mogućnost da je riječ o bombi kućne izrade jer je u blizini mjesta eksplozije pronašla čavle, te da slučaj smatra mogućim terorističkim napadom.


Policija je pozvana kad se nešto poslije 13 sati po lokalnome vremenu (14 po srednjoeuropskome) čula glasna eksplozija i podignuo se dim nad Tiptonom kraj Birminghama. Nema podataka o eventualno stradalima, ali područje oko mjesta eksplozije ispražnjeno je, a pretražuju ga vojni pirotehničari, objavila je policija West Midlandsa.

Pomoćnik šefa policije Gareth Cann rekao je da otkriće čavala kao i lokacija eksplozije upućuju na to da bi se moglo raditi o terorističkome napadu.

>> VIDEO Zapalio se Dreamliner na Heathrowu, sve piste bile zatvorene!

"Sve to zajedno u ovome trenutku navodi na logičan zaključak da je nekakva eksplozija rasula te čavle te da onaj tko je to učinio želio učiniti zlo", rekao je Cann novinarima."Sve to zajedno vodi do naše radne pretpostavke da je to možda teroristički čin", dodao je.

Incident se dogodio na dan pogreba vojnika Leeja Rigbyja koji je u svibnju ubijen na ulici u južnome Londonu što je izazvalo velike napetosti. Dvojicu osumnjičenih, a obojica su britanski muslimani, u studenome čeka suđenje za ubojstvo.

Muslimanska je zajednica u Birminghamu velika, ali lokalni zastupnik u britanskome parlamentu Andrew Bailey kaže kako su odnosi između te zajednice i ostalih građana veoma dobri. (Hina)

Vezani članci Eksplozija u njemačkom Lidlu 01 Užas u njemačkom Lidlu: Zaposlenik otvorio paket koji je eksplodirao. Troje radnika je ozlijeđeno Eksplozija u Novom Zagrebu - 3 Eksplozija u Novom Zagrebu izbila prozor na jednom stanu, napuknuo i zid u kuhinji: "Čulo se jako, bome smo se uplašili"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook