Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema podataka o stradalima

Eksplozija kraj džamije: Britanska policija sumnja na bombu kućne izrade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska policija u petak je priopćila da u napadu na džamiju u središnjoj Engleskoj istražuje mogućnost da je riječ o bombi kućne izrade jer je u blizini mjesta eksplozije pronašla čavle, te da slučaj smatra mogućim terorističkim napadom.

Policija je pozvana kad se nešto poslije 13 sati po lokalnome vremenu (14 po srednjoeuropskome) čula glasna eksplozija i podignuo se dim nad Tiptonom kraj Birminghama. Nema podataka o eventualno stradalima, ali područje oko mjesta eksplozije ispražnjeno je, a pretražuju ga vojni pirotehničari, objavila je policija West Midlandsa.

Pomoćnik šefa policije Gareth Cann rekao je da otkriće čavala kao i lokacija eksplozije upućuju na to da bi se moglo raditi o terorističkome napadu.

>> VIDEO Zapalio se Dreamliner na Heathrowu, sve piste bile zatvorene!

"Sve to zajedno u ovome trenutku navodi na logičan zaključak da je nekakva eksplozija rasula te čavle te da onaj tko je to učinio želio učiniti zlo", rekao je Cann novinarima."Sve to zajedno vodi do naše radne pretpostavke da je to možda teroristički čin", dodao je.

Incident se dogodio na dan pogreba vojnika Leeja Rigbyja koji je u svibnju ubijen na ulici u južnome Londonu što je izazvalo velike napetosti. Dvojicu osumnjičenih, a obojica su britanski muslimani, u studenome čeka suđenje za ubojstvo.

Muslimanska je zajednica u Birminghamu velika, ali lokalni zastupnik u britanskome parlamentu Andrew Bailey kaže kako su odnosi između te zajednice i ostalih građana veoma dobri. (Hina)

Pročitajte i ovo Prizori nakon eksplozije u elektrani Uzrok nepoznat VIDEO/FOTO Eksplozija u elektrani u Rusiji: Traga se za nestalima, 18 ljudi ozlijeđeno, troje u teškom stanju Ilustracija Regija Samara Eksplozija na mostu u Rusiji: Sumnja se na podmetnutu bombu, promet u blokadi

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene