Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Eksplozija i požar u kemijskoj rafineriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Eksplozija i požar u rafineriji kemikalija sjeverno od Des Moinesa, glavnog grada američke savezne države Iowa, u ponedjeljak su doveli do zatvaranja dviju autocesta u blizini, a vatragasci ni nakon višesatne borbe nisu uspjeli ugasiti požar.

Sve vatrogasne postaje u Des Moinesu poslale su ekipe u gašenje tvornice Barton Solvents Inc., no eksplozije, plamen i gusti crni dim, prislili su vatrogasce na povlačenje, javljaju američke TV mreže.

Pročitajte i ovo Ukrajinske bespilotne letjelice pogodile rusku rafineriju Napad bespilotnim letjelicama VIDEO Ukrajinski dronovi pogodili rusku rafineriju nafte, izbio je veliki požar Slika nije dostupna U eksploziji kemijske rafinerije 10 ozlijeđenih

U krugu tvornice eksplodirali su rezervoari s kemikalijama, i bačve od 250 litara koje su letjele zrakom, rekao je koordinator gradske službe za hitna stanja A.J. Mumm. Stup crnog dima koji se dizao nad tvornicom vidio se s udaljenosti od 10-ak kilometara.

Prema prvim izvješćima u nesreći je ozlijeđen jedan radnik, a zbog straha da se u požaru razvili otrovni spojevi, provodi se ispitivanje zraka.

Barton Solvents Inc. je proizvođač i distributer industrijskih
kemikalija, ulja i premaza s pogonima u Iowi, Kansasu i Wisconsinu. Eksplozija pogona Barton Solventsa u Valley Centeru, u Kansasu, u srpnju ove godine, dovela je do evakuacije 6.000 stanovnika tog područja, sjeverno od Wichite.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene