Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HOROR NA OTOKU

Ispovijest srpske radnice na Krku: "Posao im je išao slabo, pa su rekli da poslužujem u štiklama i ugradim sise, gađali su me pepeljarom..."

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Potresnu priču ispričala je djevojka iz Srbije koja je kao sezonac otišla raditi na Krk. Kaže da su je vlasnici konobe zbog slabog prometa gađali pepeljarom i govorili da poslužuje u restoranu u štiklama, a kako bi privukli goste.

Društvene mreže bruje o iskustvu 20-godišnje djevojke iz Srbije koja je došla u Hrvatsku raditi kao sezonac. Majka djevojke opisala je iskustvo svoje kćeri kao pakao. Djevojka je otišla raditi u konobu La Marinero na Krku, a navodno je s Krka otišla sa savjetom krčke policije da se vrati u Srbiju.

Potresno kćerino iskustvo majka je objavila na Twitteru u grupi "Žensko sam". 

Jutarnji list razgovarao je s akterima priče, gimnazijalkom Anastasijom Isaković i vlasnikom konobe Marinom Dedićem.

Mlada djevojka posao je pronašla preko oglasa, a sve je počelo početkom lipnja i uslijed slabe sezone, zbog čega je, kaže, dolazilo do svađa između supruge i supruga, vlasnika restorana. 

"Šef i šefica postajali su sve nervozniji i stalno su se međusobno svađali, čak i pred gostima. Nas su krivili da ne radimo dobro pa nema gostiju. Jedan dan gazda je bio vrlo ljut, derao se cijeli dan na mene, govorio da sam nesposobna", kazala je djevojka.

Kaže da je svatko od radnika plakao. "Kad sam došla, šefica mi je prvi dan rekla da bih trebala ugraditi sise, dva dana kasnije šef me pitao znam li hodati u štiklama. Rekao je da će mi kupiti minić i štikle i da u tome služim hranu. Na to sam rekla da nisam došla biti atrakcija i oblačiti se kao kurva samo da bi oni privukli goste, nego bi ih valjda trebala privući hrana. Naljutio se", ispričala je. 

Radici su imali dogovorena dva obroka dnevno, a sve je kulminiralo kada su im vlasnici počeli uskraćivati drugi obrok. Djevojka kaže da su počeli vikati na radnike i govoriti im da oni nemaju novca da oni tako jedu i da su im radnici samo minus. 

"Šefica je u nekom trenutku rekla da mi nešto krijemo. Počela je paranoja da kujemo zavjeru protiv njih, da želimo svi otići. Iskreno, nije uopće bilo posla, pa ni napojnica, iako su pri dogovoru svima rekli da je promet odličan." 

Verbalni ispadi i bacanje pepeljare

Nije sve stalo na verbalnim uvredama, već je, prema djevojčinoj priči, šefica na nju bacila pepeljaru. 

"Šefica nas je opet napala i tražila da joj kažem što je problem. Rekla sam joj da nas njih dvoje stalno uvlače u svoje svađe, a mi smo došli raditi i njihove bračne svađe nas ne zanimaju.

Počela se derati da sam balavica i besramna, okrenula sam se i pogodila me pepeljara u kuk. Imam i modricu. U šoku sam, uz njezino deranje da se vratim u "pi**u materinu iz koje sam došla", psovala me, navlačila, vrištala da sam debil... Prepala sam se. Viša je od mene 15 centimetara, deblja 30 kilograma i starija 30 godina. Od jada sam se nasmijala i okrenula kako bih otišla. Potrčala je za mnom, a muž ju je uhvatio.

Otišla sam se spakirati u apartman, kad je za mnom došao šef i vikao neka izađem. Uz pomoć lokalaca pronašla sam sobu i otišla", ispričala je za Jutarnji Anastasija.

Djevojka je majci rekla što se dogodilo, a majka je zvala policiju. Policajci su kad je rekla "Isaković" rekli "Visaković", ona je ponovila prezime, oni opet svoje uz opasku: "Aha, V kao Vukovar."

Policija nije došla. Ujutro je otišla gazdi zbog isplate novca, a gazda joj je ponudio da se vrati, da je žena pukla jer nema posla. Dogovorili su isplatu, 300 eura na ruke, 300 na karticu, što njoj nije odgovaralo pa je joj je, kaže, ponudio 500 eura na ruke plus 300 na karticu. Potpisala je primitak novca i rekao uplatiti joj još 100 eura, što i jest bilo pola plaće, koliko je odradila.

Pročitajte i ovo Ilustracija infografika cijena Ne umišljate, neke namirnice skuplje su i za više od 70 posto: Pogledajte listu s cijenama

Potom je otišla na policiju da bi prijavila nasilje.

"Odgovorili su da je zvao gazda i rekao da ne trebaju dolaziti, da smo se dogovorili. Pitao me odakle sam, rekla sam iz Srbije, rekao mi je: 'Pa idi ća.' Na koncu je uzeo moje podatke i rekao da čekam njegova kolegu zbog davanja iskaza. Kad nije bilo nikoga 20 minuta, otišla sam", zaključila je 20-godišnja Anastasija.

O svemu je progovorio i vlasnik konobe Dedić, koji je opovrgnuo njezinu priču te rekao da je djevojka bila loša radnica "na tabletama" te da ih je htjela ucijeniti kada je odlazila.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pripazite Stavila oglas na jednu društvenu mrežu i ne sluteći što će se dogoditi: U sve se uključila i gospićka policija

"500 na ruke i ništa neću pričati", piše u jednoj od poruka koje su izmjenjivali.

"Jedva je pod tim tabletama hodala po terasi, tanjuri su joj padali iz ruku pa sam je na njezin nagovor ostavio da radi u šanku. Što se tiče priče o pepeljari, to je ona plastična što se gore otvara i koju je žena slučajno gurnula rukom, a ona je, vidim, sad od toga napravila dramu. No sad je sve gotovo", zaključio je Dedić.

  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene