Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odluka u Njemačkoj

Popularni čips povlači se s tržišta: Dvije tinejdžerice završile u bolnici nakon što su ga jele

Tortilja čips, ilustracija
Tortilja čips, ilustracija Foto: Getty Images
Nakon SAD-a i Njemačka iz prodaje povlači ljuti čips nakon što su dvije tinejdžerice završile u bolnici nakon što su ga jele.

S tržišta u Njemačkoj se povlači čips Hot Chip Challenge jer su u njemu pronađene visoke količine kapsaicina, tvari iz čili papričica. Konzumacija ovog čipsa može izazvati više zdravstvenih problema, od iritacije kože i sluznice, mučnine i povraćanja do problema s disanjem.

Upravo zbog problema s disanjem nakon što su jele čips, dvije tinejdžerice (13,14) iz bavarskog Garmisch-Partenkirchena, završile su u bolnici.

Opoziv se odnosi na proizvode s rokom trajanja 13. srpnja 2024., 28. srpnja 2024., 8. prosinca 2024., 10. prosinca 2024., 31. prosinca 2024. i 5. siječnja 2025. u njemačkim saveznim zemljama Hessen, Baden-Württemberg, Bavarska, Falačko-Porajnje, Sjeverna Rajna-Vestfalija, Donja Saska, Bremen, Schleswig-Holstein, Berlin, Saska, Saska-Anhalt i Tiringija, javlja Fenix.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman poljubio njemačku ministricu Annalenu Baerbock pokušao poljubiti ministricu "Nepodnošljivo, nasilno i seksistički": Zastupnica o pokušaju Grlića Radmana da poljubi ministricu

Iznimno ljuti čips mogu kupiti samo stariji od 18 godina, ali je jako popularan među mladima koji ga jedu iz izazova i snimaju se za društvene mreže. Cilj izazova je što duže izdržati intenzivnu ljutinu nakon jedenje čipsa, a da ne piju vodu ili jedu nešto drugo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene