Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treba preuzeti Nobelovu nagradu

Dvije osobe 'uputno' uhićene uoći dolaska Obame

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Norveška policija je objavila u utorak da je uhitila dva muškarca optužena zbog nepoštivanja zakona o oružju, dva dana prije dolaska američkog predsjednika Baracka Obame na uručenje Nobelove nagrade za mir.

'Na temelju informacija o prethodnim osudama i sigurnosnim pravilima u Oslu za ovaj tjedan, služba unutrašnje sigurnosti (PST) je ocijenila da je uputno uhititi te dvije osobe', navela je ta služba u priopćenju. Policija nije precizirala ni identitet osumnjičenih ni zločine koje im pripisuje. Prema norveškim glasilima radi se o jednom Norvežaninu pakistanskog podrijetla kojem je suđeno i koji je oslobođen prošle godine u prvom procesu održanom u sklopu novog antiterorističkog zakona, i o jednom njegovom suradniku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uoči dodjele Nobelove nagrade UN i SAD pozvali Kinu da oslobodi nobelovca Liu Xiaoboa Slika nije dostupna Desetak Kineza slavilo Kineski tisak osudio dodjelu Nobelove nagrade za mir, disidenti uhićeni

>> Barack Obama dobitnik Nobelove nagrade za mir

Služba unutrašnje sigurnosti je odbila komentirati te informacije. Arfan Bhatti je optužen zbog otvaranja vatre iz automatskog oružja na jednu sinagogu u Oslu, pri čemu nitko nije stradao, kao i za planiranje atentata na američko i izraelsko veleposlanstvo u Oslu. Osumnjičeni i dvojica pomagača su pušteni zbog nedostatnih dokaza. Uhićenja su izvedena u sklopu dolaka Baracka Obame, kojem će u Oslu biti dodijeljena Nobelova nagrada za mir. Između 2.000 i 2.500 policajca, među kojima i elitni snajperisti i ekipe sa psima mobilizirani su zbog Obamina posjeta. Američki predsjednik odlazi iz Norveške u petak ujutro. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene