Obavijesti Video Pretražite Navigacija

12-godišnji heroj pao u provaliju i poginuo spašavajući prijatelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hayden Waller, 12-godišnjak iz britanskog gradića Gillinghama, poginuo je na školskom izletu u austrijskom skijalištu Mallnitz, kada je, pokušavajući spasiti prijatelja, pao u provaliju duboku gotovo deset metara.

Prema policijskom izvješću Haydenov prijatelj se poskliznuo na ledu na samom rubu provalije. Dječak ga je pokušao zadržati, ali je izgubio ravnotežu i pao. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spas u zadnji čas 78-godišnjak iz požara spasio nepokretnu susjedu Slika nije dostupna Heroj iz 'vlaka smrti' 'Osjetio sam ubrzanje i to mi je bilo čudno'

Dječak kojeg je Hayden spasio zadobio je samo lakše ozljede jer se, nakon što ga je prijatelj povukao, kotrljao nekoliko metara.

Gary i Hayley, Haydenovi roditelji, otputovali su u Austriju na identifikaciju.

Shrvani od boli, kažu kako za nesreću ne krive školu, iako se ispostavilo da su djeca bila bez nadzora.

'Želim da bude jasno kako ne krivimo nikoga iz škole. Veoma smo zadovoljni s tamošnjim nastavnicima i uvjerena sam da su sve radili prema pravilima. Ovo je samo tragična nesreća', kaže Hayley.

Na izletu je bilo 39 učenika u dobi od 12 do 18 godina, a s njima je bilo sedam nastavnika.

Hayden je s trojicom prijatelja krenuo u šetnju do vidikovca s kolibom.

Odjeveni samo u tenisice i laganu odjeću dječaci su se penjali do platforme. Kada su shvatili su kako dalje neće moći istim putem, odlučili su se vratiti.

'Čini se da se jedan od dječaka poskliznuo i počeo padati. Tada ga je Hayden uhvatio. Spasio je život prijatelju, ali je izgubio ravnotežu te sam pao u provaliju', rekao je Horst Worhlgemuth, policijski glasnogovornik.

Maleni heroj u padu je razbio glavu, a policija vjeruje kako je smrt bila trenutna.

Dvojica neozlijeđenih dječaka vratila su se u podnožje kako bi pozvali pomoć. 

Akcija spašavanja odmah je započela, iako je već pala noć. U provaliju je spušten liječnik, koji je utvrdio da je dječak, nažalost, mrtav.

Dječakovo tijelo izvukao je helikopter.

Ispostavilo se kako su Hayden i prijatelji dobili dopuštenje nastavnika da odu do grada u kupovinu, ali su dječaci promijenili plan i krenuli na planinu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene