Obavijesti Video Pretražite Navigacija
slabi sigurnosni standaradi

Pad vojnog zrakoplova usmrtio 12 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojni teretni zrakoplov srušio se u subotu u prijestolnici Demokratske Republike Kongo, pri čemu je poginulo 12 članova posade, objavio je ministar obrane te države.

"Potvrđujem da se jutros srušio vojni zrakoplov", rekao je ministar Crispin Atama Tabe, dodavši kako je svih dvanaest članova posade poginulo.

Pročitajte i ovo Zrakoplov Southwest Airlines Novi kvar Boeinga Drama u zraku: Avionu otpao poklopac motora za vrijeme leta - "Hvala za infarkt!" Tvrđava Monvidal Uhićen je Pronađen muškarac koji je u Puli gurnuo ženu s tvrđave: Pala s visine od pet metara

Prema vojnom časniku koji je svjedočio incidentu, teretni se zrakoplov zapalio nedugo nakon što je uzletio s zračne luke N'djili u Kinshasi, nakon čega se srušio.

Časnik je otkrio kako među mrtvima ima i Kongoanaca i stranaca, a agent agencije za avijaciju te države istaknuo je da je riječ o zrakoplovu Antonov 12 koji je trebao sletiti u istočni grad Bukavu.

Još uvijek nije poznato je li stradao i netko na tlu, a vojnici su zabranili pristup novinarima mjestu nesreće, no dim iz zrakoplova može se vidjeti s udaljenosti od nekoliko kilometara.

Zračne nesreće relativno su česte u Kongu zbog slabih sigurnosnih standarada. Svim kongoanskim komercijalnim aviotvrtkama zbog toga je zabranjeno letjeti u Europskoj uniji. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene