Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kretali se blizu granice

Dva Palestinca ranjena u izraelskoj vatri na jugu Gaze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica Palestinaca koji su se kretali blizu ograde što Pojas Gaze dijeli od Izraela, ranjena su u ponedjeljak u izraelskoj vatri na jugu palestinskog teritorija, rekao je glasnogovornik ministarstva zdravstva u Gazi.

Ranjavanje dvojice Palestinaca dogodio se blizu kontrolne točke Kerem Shaloma, istočno od Rafaha, rekao je glasnogovornik za agenciju France Presse, dodajući da je jedan muškarac ranjen u nogu a drugi u ruku. Obojica su mladići od dvadesetak godina.

Slični izgredi dogodili su se blizu ograde otkako je u srijedu 21. studenoga stupilo na snagu primirje između Izraela i Hamasa koji je na vlasti u Pojasu Gaze, nakon tjedna žestokih sukoba.

Pročitajte i ovo Prva ostavka Šef vojne obavještajne agencije Prvi izraelski dužnosnik dao ostavku: Preuzeo odgovornost za pokolj 7. listopada Počeli su progovori o primirju u Gazi Čeka se Hamasov odgovor Počeli su novi pregovori o primirju u Gazi: Uskoro prekid vatre?

>> Znate li uopće što se događa u Gazi?

Po uvjetima primirja, Izrael mora omogućiti stanovnicima Gaze pristup njihovu poljoprivrednom zemljištu blizu ograde kako bi ga mogli obrađivati. Tom je području tijekom sukoba iz sigurnosnih razloga zabranjen pristup.

Po podatcima izraelske organizacije za ljudska prava Gishe, Izrael je sve dosad na palestinskom teritoriju duž ograde držao tampon zonu široku od 300 do 1.500 m, što je 35 posto obradive zemlje u Pojasu Gaze. No nakon primirja, palestinski seljaci su došli na 100 m od ograde kako bi obrađivali svoju zemlju, rekla je Gisha u nedjelju u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene