Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dva hrvatska državljana među 28 zatvorenika bjegunaca?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica Hrvata, Mišo Bogdan i Zlatan Radosavljević, pobjegli su u petak navečer u spektakularnom bijegu ukupno 28 zatvorenika iz belgijskog zatvora u Dendermondeu na istoku Flamanske.

Odmah nakon bijega belgijska policija uspjela je uhvatiti devetoricu zatvorenika, no za preostalih 19, među kojima i dvojicom Hrvata, još se intenzivno traga. 

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je Ilustracija U Španjolskoj Uhićen Crnogorac s Interpolove tjeralice: Pogledajte kakav je show napravio prije nego što je pao policiji u ruke

Do ovog, najvećeg bijega u povijesti Belgije došlo je u subotu rano ujutro oko 2 sata nakon što su Srbin Peraj Konto i Belgijanac Zakarija Eleeghbarni uspjeli izaći iz ćelije te kuhinjskim nožem i krhotinama stakla onesposobiti trojicu čuvara.

- Čuvare su dotična dvojica zatvorenika potom zatvorili u jednu ćeliju i, kako bi izazvali opći nemir, otvorili više od 100 ćelija. Ipak, pobjeći je uspjelo 28 zatvorenika, a ostali su odlučili ostati. Nakon bijega iz zatvora otišli su u dvorište te preko zida uz pomoć ljestava pobjegli van - rekao je belgijski novinar Bjorn Maeckelbergh. Dodao je kako postoji sumnja da su zatvorenicima u bijegu pomogli i članovi kriminalnih skupina u Belgiji koji su ih dočekali izvan zatvora.

Kako doznajemo, hrvatski državljani koji su bili u zatvoru nisu osuđeni, nego su navodno tek čekali suđenje. 

Mišo Bogdan uhićen je u 12. mjesecu 2005. godine kada mu je policija u ukradenom autu pronašla brojne ukradene stvari. Zašto je Radosavljević u zatvoru, još uvijek nije poznato.

Mišo Bogdan rođen je 1982. godine, a tjeralica koju su odmah izdale belgijske vlasti opisuje ga kao osobu prosječne visine, smeđih očiju, crne kose i brkova, te se navodi da govori francuski i njemački. Drugi Hrvat, Zlatan Radosavljević, rođen je 1975., a opisan je kao muškarac srednje visine, s bradom i brkovima, te je navedeno da “govori srpsko-hrvatski”. 

Ured Interpola u Zagrebu dobio je obavijest o bijegu zatvorenika iz belgijskog zatvora Dendremonde, potvrdili su službeno u Ministarstvu unutarnjih poslova. Iz Ureda za odnose s javnošću MUP-a rekli su da će za bjeguncima biti raspisane takozvane plave tjeralice koje obvezuju sve članice Interpola da informacije o traženim osobama šalju u centar odakle je raspisana tjeralica, u ovom slučaju u Bruxelles. 

Bogdan je opisan kao muškarac prosječne visine i građe, crne kose i brkova, a govori francuski i njemački jezik. Zlatan Radosavljević je smeđokosi, brkati muškarac srednje građe, a u tjeralici piše da govori “srpsko-hrvatski”.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene