Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bosanskohercegovački su se državljani u Švedskoj priključili prosvjedima protiv tamošnjeg šefa diplomacije Carla Bildta, navodeći da se u vrijeme genocida nad Bošnjacima u Srebrenici 1995. susreo sa Slobodanom Miloševićem.


Bosanskohercegovački su se državljani u Švedskoj priključili prosvjedima protiv tamošnjeg šefa diplomacije Carla Bildta, koji su u subotu organizirani u više gradova u toj zemlji, navodeći da se u vrijeme genocida nad Bošnjacima u Srebrenici 1995. susreo sa Slobodanom Miloševićem, priopćili su u subotu iz Stranke dijaspore BiH.

U pet gradova u Švedskoj u subotu su u organizirani prosvjedi protiv Bildta, čime se želi skrenuti pozornost javnosti na njegovu ulogu kao člana Upravnog odbora kompanije Lunds Oils Company, koja se dovodi u svezu sa zločinima protiv čovječnosti i koja je poslovno aktivna u Africi, prije svega u Etiopiji.

'Poznata je sramna uloga ministra vanjskih poslova u vrijeme srebreničke tragedije, kada je 15. srpnja mirno sjedio na ručku s Miloševićem, Mladićem i drugim ratnim zločincima, samo 50 km dalje od mjesta zločina", ističe Stranka dijaspore BiH u priopćenju. Dodaje se kako Bildt nije dopustio da se do kraja rasvijetli srebrenički masakr, ali i da ponudi odgovore o osobnoj odgovornosti. (Hina)

Vezani članci Prosvjedi protiv restriktivnih mjera u Australiji - 1 Sve žešći sukobi s policijom: Nezadovoljni građani izlaze na ulice zbog restriktivnih mjera Neredi u Australiji - 5 VIDEO Brutalne scene nereda u Australiji: Sukobili se policajci i prosvjednici protiv lockdowna, najavljene ogromne kazne