Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedi pokrenuti u pet gradova

Državljani BiH priključili se prosvjedima protiv Bildta u Švedskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bosanskohercegovački su se državljani u Švedskoj priključili prosvjedima protiv tamošnjeg šefa diplomacije Carla Bildta, navodeći da se u vrijeme genocida nad Bošnjacima u Srebrenici 1995. susreo sa Slobodanom Miloševićem.

Bosanskohercegovački su se državljani u Švedskoj priključili prosvjedima protiv tamošnjeg šefa diplomacije Carla Bildta, koji su u subotu organizirani u više gradova u toj zemlji, navodeći da se u vrijeme genocida nad Bošnjacima u Srebrenici 1995. susreo sa Slobodanom Miloševićem, priopćili su u subotu iz Stranke dijaspore BiH.

U pet gradova u Švedskoj u subotu su u organizirani prosvjedi protiv Bildta, čime se želi skrenuti pozornost javnosti na njegovu ulogu kao člana Upravnog odbora kompanije Lunds Oils Company, koja se dovodi u svezu sa zločinima protiv čovječnosti i koja je poslovno aktivna u Africi, prije svega u Etiopiji.

'Poznata je sramna uloga ministra vanjskih poslova u vrijeme srebreničke tragedije, kada je 15. srpnja mirno sjedio na ručku s Miloševićem, Mladićem i drugim ratnim zločincima, samo 50 km dalje od mjesta zločina", ističe Stranka dijaspore BiH u priopćenju. Dodaje se kako Bildt nije dopustio da se do kraja rasvijetli srebrenički masakr, ali i da ponudi odgovore o osobnoj odgovornosti. (Hina)

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Vučić: ''Molio sam ljude u Republici Srpskoj da još jednom razmisle o svim svojim odlukama i potezima''

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene