Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Broj oboljelih razmjerno malen

Drugi smrtni slučaj povezan sa svinjskom gripom u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Bosni i Hercegovini dogodio se drugi smrtni slučaj zbog komplikacija uzrokovanih virusom nove gripe H1N1, objavili su u petak lokalni mediji u toj zemlji.

Kako je prenio bosanskohercegovački Radio 1, u Bosanskoj Krupi u četvrtak je umrla 56-godišnja žena koja se polovicom tjedna javila liječniku u domu zdravlja. Upućena je u bolnicu u Bihać, gdje joj je brzim testom potvrđena sumnja na gripu uzrokovanu virusom H1N1. Uz propisanu terapiju otpuštena je na kućno liječenje, no zdravstveno stanje joj se pogoršalo te je umrla na putu do bolnice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oboljela 131 osoba BiH: Broj oboljelih od H1N1 udvostručen u tjedan dana Slika nije dostupna I BiH na popisu zemalja Potvrđen prvi slučaj svinjske gripe u BiH

>> BiH: Broj oboljelih od H1N1 udvostručen u tjedan dana

U tijeku je obdukcija koja treba konačno potvrditi da je žena umrla od komplikacija uzrokovanih virusom nove gripe. Nema potvrde da je pripadala nekoj od rizičnih skupina podložnih komplikacijama zbog gripe. Ovog mjeseca od nove je gripe u bolnici u Mostaru umro i 44-godišnji muškarac.

Ukupan broj oboljelih od nove gripe u Bosni i Hercegovini i dalje je razmjerno mali u usporedbi sa susjednim zemljama. Po podatcima kojima raspolažu entitetski zavodi za javno zdravstvo, zaraza virusom H1N1 potvrđena je u nešto više od 500 osoba. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene