Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oboljela 131 osoba

BiH: Broj oboljelih od H1N1 udvostručen u tjedan dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj zaraženih virusom svinjske gripe u BiH udvostručio se u posljednjih tjedan dana a sada je od virusa oboljela 131 osoba, objavila je večeras Federalna televizija.

Iako vlasti ove države nisu proglasile posebne mjere, građani su pozvani na predostrožnost te se preporučuje pojačana osobna i higijena prostora. Federalno ministarstvo zdravstva ocijenilo je da je stanje pod nadzorom te da nema mjesta panici. Antivirusnih lijekova ima dovoljno, a do kraja godine BiH bi trebala dobiti i prve količine cjepiva protiv gripe tipa A.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Epidemija nije proglašena 11 umrlih od svinjske gripe u BiH Slika nije dostupna Stigle nove doze cjepiva U Hrvatskoj od H1N1 dosad umrlo 19 osoba

>> Zaraženih sve više, poseban režim uveden i u vrtiće

>> Srbija proglasila epidemiju svinjske gripe

'Preporučuje se provođenje mjera predostrožnosti, kao što su pojačana osobna higijena, naročito često pranje ruku, te higijena životnog prostora, kao i odgovarajuća ishrana bogata vitaminima', navodi se u obavijesti federalnog ministarstva zdravstva. Vlada FBiH već je naručila 30.000 doza cjepiva protiv virusa svinjske gripe koji bi trebali biti na raspolaganju do Nove godine a naložena je nabavka još 150.000 doza.(Hina) 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene