Obavijesti Video Pretražite Navigacija
glavna rafinerija u regiji

Još jedan napad dronovima na rusku rafineriju: Dvije osobe ozlijeđene

Ukrajinski napad na rusku rafineriju
Ukrajinski napad na rusku rafineriju Foto: X / Screenshot
Ukrajina je ponovno napala rusku rafineriju nafte u Krasnodarskom kraju.

Bespilotna letjelica pogodila je rafineriju nafte Ilski u ruskom Krasnodarskom kraju u petak, te pritom ozlijedila dvije osobe i prouzročila manji požar, rekle su lokalne vlasti. Ukrajina sustavno napada rusku energetsku infrastrukturu ne bi li poremetila rusko gospodarstvo i sposobnost Moskve da financira svoje ratne napore.

Rafinerija Ilski jedno je od glavnih postrojenja za proizvodnju goriva na jugu Rusije koje godišnje može preraditi 6,6 milijuna tona sirove nafte. Čelnik lokalnog okruga Andrej Doroševski je na komunikacijskoj platformi Telegram rekao da je požar ugašen.

Pročitajte i ovo Oluja u Moskvi Snažna oluja VIDEO Snažni prizori tornada koji hara gradom: Dvoje mrtvih, desetak ozlijeđenih

"Ove noći civilna infrastruktura naše pokrajine bila je meta ogromnog napada kriminalnog režima u Kijevu", kazao je te dodao da je dron oštetio administrativne zgrade u rafineriji nafte Ilski.

Postrojenje je već pogođeno bespilotnim letjelicama u veljači. Regionalne vlasti posebno su u petak rekle da su ugašeni požari u skladištima za naftu u Tambovskoj i Rostovskoj oblasti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene