Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nestalo struje u cijeloj regiji

FOTO/VIDEO Veliki ukrajinski napad na teritorij Rusije: Objavljene satelitske snimke, pogođeni skupocjeni borbeni avioni

Ukrajinski napad na ruski vojni aerodrom
Ukrajinski napad na ruski vojni aerodrom Foto: X / Screenshot
Tijekom noći s petka na subotu došlo je do još jednog ukrajinskog napada na vojni aerodrom u Rusiji u sklopu njihove 'stalne kampanje uništenja ruskih zračnih snaga'.

Ukrajinske snage napale su vojni aerodrom u Rusiji pritom gađajući ratne zrakoplove i objekte za klizne bombe. Do napada je došlo u četvrtak navečer u sklopu 'stalne kampanje uništenja ruskih zračnih snaga' baš kao što je uništena i ruska crnomorska flota, prenosi Sky News.

Satelitske snimke koje je Sky News-u ustupio izvor pokazuju dva lovca-bombardera SU-34 u zračnoj bazi Morozovsk u južnoj Rusiji kao i hangar koji je na idućoj fotografiji uništen zajedno sa zrakoplovima. 

 

Za sada nema službene potvrde o napadima iz Ukrajine, a napad se odigrao dok je ukrajinski predsjednik na samitu u Švicarskoj čiji je cilj pritisnuti Rusiju da prekine rat. Ukrajinski sigurnosni izvor potvrdio je da su "preciznim udarima" gađali avione SU-34 i "streljivo za klizne bombe" na aerodromu.

Pročitajte i ovo Ilustracija, tunel Očevid u tijeku Nesreća na autocesti: Dvoje prevezeno u bolnicu, promet se odvija otežano

Ruski dužnosnici i lokalni mediji izvijestili su o napadu dronom u gradu Morozovsk, no za sada negiraju oštećenje na zrakoplovima. Regionalni ruski političar Vasilij Golubev potvrdio je da su dijelovi tog području u napadu ostali bez struje. Nadodao je i da nitko nije ozlijeđen, ali se "posljedice na terenu još uvijek istražuju". 

Rusko ministarstvo obrane tvrdi da su preko noći oborili ukupno 87 ukrajinskih bespilotnih letjelica iznad svog teritorija. The Kyiv Independent piše da je 70 tih bespilotnih letjelica bilo upravo iznad Rostovske oblasti gdje se nalazi i vojni aerodrom.

"Mete su pogođene kako bi se degradirala sposobnost Rusije da izvede zračne napade na sjeveroistočno područje Harkiva", rekao je sigurnosni izvor.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene