Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspostavljen kordon

Drama u Engleskoj, u tijeku velika evakuacija: "Napustite područje i na vraćajte se"

Engleska policija, ilustracija
Engleska policija, ilustracija Foto: Afp
Hitno upozorenje poslano je stanovnicima Plymoutha nakon što je pronađena bomba iz Drugog svjetskog rata.

Hitno upozorenje poslano je stanovnicima Plymoutha, grada na jugozapadu Engleske, zbog neeksplodirane bombe iz Drugog svjetskog rata.

Podsjetimo, u utorak je policija izašla na teren nakon što je u vrtu pronađena bomba. Tada je uspostavljena sigurna zona radijusa od 300 metara kojoj se ne smije pristupiti, izvijestio je Guardian.

U petak je gradsko vijeće objavilo da će bombu vojni konvoj odvesti do pristaništa trajekta Torpoint kako bi se odbacila na moru, a ljudima koji žive unutar 300 metara od rute kojom će bomba putovati rečeno je da do 14 sati po lokalnom vremenu moraju napustiti svoje domove.

Pročitajte i ovo Bivši hotel Marjan na splitskoj Zapadnoj obali srušen do kraja - 11 Uskoro se gradi novi FOTOGALERIJA Hotel Marjan u centru Splita u potpunosti sravnjen sa zemljom

Upozorenje je poslano na mobilne uređaje u području neposredno nakon 12 sati u petak.

"Ozbiljno upozorenje Gradskog vijeća Plymoutha. Bomba iz Drugog svjetskog rata pronađena u Keyhamu bit će danas, 23. veljače 2024. u 14 sati prevezena do pristaništa trajekta Torpoint preko Saltash Road", pisalo je u poruci.

"Duž ove rute će između 14 i otprilike 17 sati biti uspostavljen kordon. Molimo vas da napustite zonu i ostanete udaljeni od nje tijekom tog vremenskog razdoblja", dodaje se.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene