Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pismo Berlusconiju

'Dragi Silvio, Liga te ne može podržati...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik talijanske stranke Sjeverne lige poslao je pismo Silviju Berlusconiju da neće s njim u koaliciju ako nastavi inzistirati na svojoj premijerskoj kandidaturi.

Silvio Berlusconi će morati odustati od svoje namjere da uđe u izbornu utrku za peti premijerski mandat ako želi sklopiti važan savez sa svojim bivšim koalicijskim partnerima u Sjevernoj ligi, rekao je čelnik te stranke.

Pročitajte i ovo Silvio Berlusconi - 1 ima leukemiju 86-godišnji Silvio Berlusconi izašao iz bolnice nakon šest tjedana Silvio Berlusconi - 1 u 87. godini Preminuo je Silvio Berlusconi, zločesti dečko talijanske politike

>> Berlusconi o Montiju: Provodi politiku od koje koristi ima samo Njemačka

"Dragi Silvio, mi ne možemo pristati na to... Liga te ne može podržati ako ostaneš pri svojoj kandidaturi za premijera", rekao je Roberto Maroni prije sastanka s Berlusconijem u utorak kasno navečer, a prenio je u srijedu list La Repubblica.

Sporazum između Berlusconijeve stranke Narod slobode (PDL) i Lige smatra se jako važnim za nastojanje desnog centra da spriječi Demokratsku stranku (PD) lijevog centra, koja ima veliko vodstvo u ispitivanjima javnog mišljenja, da sastavi stabilnu vladu.

Prema talijanskim složenim izbornim zakonima, očekuje se da će PD osvojiti većinu u Donjem domu parlamenta, ali je u Senatu situacija neizvjesnija budući da se on bira na lokalnoj osnovi, s pojedinačnim borbama u svakoj regiji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene