Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovarao je s princem

Donald Trump o ubojstvu saudijskog novinara: "Nisam zadovoljan onime što sam čuo od saudijskih vlasti"

Donald Trump, predsjednik SAD-a (Foto: AFP)
Donald Trump, predsjednik SAD-a (Foto: AFP) Foto: Afp
Američki predsjednik Donald Trump rekao je u ponedjeljak da nije zadovoljan pojašnjenjem Saudijske Arabije o smrti novinara Jamala Khashoggija.

Trump je rekao da je razgovarao sa saudijskim princem te da Amerikanci u Saudijskoj Arabiji i djelatnici američkih obavještajnih službi u Turskoj rade na slučaju. "Znat ćemo više u nadolazećim danima", rekao je.

Pročitajte i ovo Donald Trump o NATO-u Politika izolacionizma Trump spreman europske države pustiti niz vodu: "Nas i problem dijeli jedan veliki lijepi ocean" Predsjednik SAD-a Donald Trump (Foto: Dnevnik.hr) Ubojstvo novinara zaoštrilo odnose Trump poslao dosad najsnažniju izjavu, oglasio se i saudijski prijestolonasljednik

"Nisam zadovoljan onime što sam čuo", rekao je Trump novinarima u Bijeloj kući.

Naglasio je kako smatra da nema potrebe za dodatnih mjesec dana za istragu, što je želja Saudijske Arabije.

Saudijska Arabija je, nakon dva tjedna negiranja o bilo kakvoj uključenosti u nestanak Khashoggija, u subotu priznala da je ubijen u konzulatu. Isprva je rekla da se to dogodilo u tučnjavi, a sat vremena poslije drugi dužnosnik je kazao da je zadavljen.

Jamal Khashoggi ušao je 2. listopada u saudijski konzulat u Istanbulu i od tada nije viđen.

Za zapadne saveznice Saudijske Arabije glavno je pitanje snosi li odgovornost princ Mohamed bin Salman, koji se svijetu predstavlja kao reformator konzervativne monarhije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene