Boris Johnson je izabran za novog vođu konzervativaca, a na tome mu je čestitao američki predsjednik Donald Trump i njegova kći Ivanka. Njihove su čestitke zapalile društvene mreže.

Galerija


Čim je Johnson bio potvrđen kao sljedeći premijer, Trump mu je na Twtitteru čestitao na pobjedi i rekao da će biti odličan u ulozi premijera.

Njegov se tvit nije se svidio njegovim, a niti Johnsonovim kritičarima koji smatraju da političari dijele nekoliko karakteristika. ''Kralj klaunova rasista čestita svom 'mini-ja''', napisao je jedan od korisnika.

Jedna korisnica kaže da je Trumpova čestitka ''upravo ono što Boris Johnson treba''. Drugi mu je korisnik odgovorio da to misli ''samo zato jer si i ti glup''. ''Rasist podupire rasista. Šok'', napisao je jedan muškarac. Jednu je, pak, korisnicu Trumpova čestitka podsjetila na vic. ''Ovo me podsjeća na vic o dvojici rasista koji ulaze u kafić...'', napisala je. 

Melania Trump, Donald Trump, princ Charles, Camilla Parker Bowles, kraljica Elizabeta (Foto: Getty Images) Nezaustavljivi val gafova Donalda Trumpa: Objava o kraljici Elizabethi i princu Charlesu nasmijala svijet

Donald Trump (Foto: AFP) ''Predsjednik tvitanja'' još jednom opravdao nadimak: Trump dva puta pokušao izraziti podršku Šri Lanki, ali...

Trump nije jedini član njegove obitelji koji je tvitao čestitke novom premijeru, ali da je pritom potpuno ''uništio'' Twitter. Naime, Ivanka Trump je umjesto Ujedinjeno Kraljevstvo, u tvitu napisala Ujedinjeni Kingston. ''Ivanka čestita premijeru Ujedinjenog Kingstona ubrzo nakon što je Trump pohvalio princa 'kitova'. Ti ljudi su tako nesposobni čak i kad su najmanje stvari u pitanju'', napisao je ogorčeni korisnik.

Iako je objavu obrisala, Twitter ne zaboravlja. ''Vrati prijašnju objavu, bila je bolja'', poručio je Ivanki jedan tviteraš.