Američki predsjednik Donald Trump na Twitteru je objavio poruku podrške Šri Lanki nakon terorističkog napada na Uskrs, a kada je uočio pogrešku, objavio je novi tvit.

Galerija


Trump je nakon stravičnog terorističkog napada na Šri Lanki, u kojem je ubijeno i ranjeno više stotina ljudi, objavio na Twitteru poruku podrške i sućuti.

Vezani članci Teroristički napad u Šri Lanki (Foto: AFP) Krivo su prebrojali tijela žrtava: Broj mrtvih na Šri Lanki je između 250 i 260, a ne 359 Eksplozije u crkvama i hotelima Šri Lanki (Foto: Screenshot/Reuters) - 5 Napad na Šri Lanki planiran najmanje 7 godina, napadači su obrazovani na Zapadu

Tviteraši su ubrzo uočili veliku pogrešku u Trumpovoj objavi. Predsjedniku se ''malo'' omaknuo broj tragično stradalih, pa je umjesto 183, napisao da je ubijeno čak 183 milijuna ljudi.

Tvitovi Donalda Trumpa (Foto: Screenshot)
Tvitovi Donalda Trumpa (Foto: Screenshot) - 3

Tvit je ubrzo obrisan, Trump je objavio novi, ali ni nova objava nije sasvim točna. Ovaj put mu se dogodio tipfeler, pa je tako umjesto engleske riječi ''than'', napisao ''that''.

Tvitovi Donalda Trumpa (Foto: Screenshot)
Tvitovi Donalda Trumpa (Foto: Screenshot) - 1

Posljednji tvit Trump nije obrisao, a bez obzira na tipfeler poruka je jasna: ''Sjedinjene Države upućuju iskrenu sućut velikom narodu Šri Lanke. Spremni smo pomoći''.