Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavio nadzor

Dodik: Ustavni poredak RS-a je značajno napadnut

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik potvrdio je u nedjelju kako planira utemeljiti novo entitetsko tijelo koje bi se bavilo "zaštitom ustavnog poretka RS".

"Ustavni poredak je značajno napadnut", izjavio je Milorad Dodik novinarima u Bijeljini u sjevernoj Bosni gdje je sudjelovao na skupu lokalnog ogranka Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) kojemu je na čelu.

Pročitajte i ovo Američki avion KC-135 Stratotanker kružio iznad Bosne i Hercegovine Suradnja dviju vojski Poslali poruku Dodiku: Američki zračni tanker kružio iznad BiH, a onda su stigli i lovci F-16 Milorad Dodik Osuđuju ga sa svih strana Svjetska sila oštro reagirala na Dodikovu prijetnju: "Nećemo mirno promatrati bude li poticao sukobe u BiH"

Raniju Dodikovu najavu uspostave tijela pod nazivom vijeće za zaštitu ustavnog poretka kritizirali su čelnici entitetskih oporbenih stranaka optuživši Dodika kako mu to služi kao izgovor za uspostavu paraobavještajnih struktura koje će u narednoj izbornoj godini poslužiti za obračun s političkim neistomišljenicima.

"Žao mi je što drugi ne vide u tome jednu važnu odluku", izjavio je Dodik.

'Dodik ide Miloševićevim putem'

Vijeće za zaštitu ustavnog poretka RS trebalo bi biti uspostavljeno naredne godine, a Dodik je u nedjelju najavio i kako će dužnosnici iz RS angažirani u tijelima vlasti Bosne i Hercegovine ubuduće biti pozornije nadzirani.

Njih će, kako je pojasnio Dodik, nadzirati "informativno-dokumentacijski centar".

"Trebamo vidjeti tko su ti ljudi koji rade u ime RS", izjavio je Dodik dodajući kako se ne smije dopustiti da dužnosnici u tijelima vlasti BiH iz reda bosanskih Srba samostalno djeluju i odlučuju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene