Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dodik:

'350 osoba iz BiH pridružilo se Islamskoj državi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Neki su i poginuli ratujući za Islamsku državu. U BiH je njihova rodbina i prijatelji koji baštine ideje Islamske države što treba biti upozorenje za sve nas', rekao je Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u petak da se više od 350 osoba iz Bosne i Hercegovina pridružilo terorističkoj organizaciji Islamska država te kazao kako zbog toga nije iznenađenje što su u sjedištu radikalnih islamista Gornjoj Maoči nedavno istaknuta obilježja IS-a.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Osjeća se ugroženo Dodiku nastavljeno suđenje: Proces nazvao farsom pa zaradio opomenu Potres kod Banja Luke Nema mira Tlo se ponovno treslo u susjedstvu: "Ljuljalo je brzo, desetak sekundi"

'Neki su i poginuli ratujući za Islamsku državu. U BiH je njihova rodbina i prijatelji koji baštine ideje Islamske države što treba biti upozorenje za sve nas', rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

Dodik je rekao da isticanje obilježja ISIL-a treba biti opomena za vlasti u Bosni i Hercegovini, no nije pojasnio otkuda mu podaci da je 350 osoba uključeno u IS. Ranije su vlasti BiH navodile da se na stranu terorističke organizacije Islamske države iz BiH otišlo boriti 150 bosanskohercegovačkih državljana.

Istaknuta zastava IS-a na kući: Policija istražuje slučaj

Predsjednik RS-a je pozvao institucije vlasti u BiH da se obračunaju s podupirateljima ISIL-a.

'Širiti ideje Islamske države na ovim prostorima je veoma opasno i uznemiravajuće i zbog toga obračun s nositeljima takvih ideja treba biti vidljiv', rekao je Dodik i dodao da treba spriječiti ponavljanje sličnih izgreda.

Obilježja terorističke organizacije Islamska država (ISIL) koja su bila istaknuta u selu Gornja Maoča uklonjena su prije nego što je policija u četvrtak pretražila to mjesto. Državna policijska agencija SIPA je najavila da će u koordinaciji s državnim odvjetništvom BiH nastaviti istragu oko rasvjetljavanja tog događaja.

Zastava ISIL-a zavijorila se nedaleko hrvatske granice

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mladen Ćavar rekao je da je nakon terorističkih napada u Parizu u BiH podignut stupanj pripravnosti na najvišu razinu te da su pripadnici radikalnih skupina u toj zemlji bliskih terorističkoj organizaciji Islamskoj državi pod snažnijim nadzorom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene