Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dodik razgovarao s Medvedevim i Lavrovom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik je u ponedjeljak u Beogradu o stanju u BiH razgovarao sa prvim zamjenikom ruskog premijera Dmitrijem Medvedevim, ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom i predsjednikom Vijeća direktora kompanije "Gazprom" Aleksejem Milerom.

"Rusija će dosljedno podržavati Bosnu i Hercegovinu na osnovu Daytonskog sporazuma, odnosno uz suglasnost srpskog, bošnjačkog i hrvatskog naroda", rekao je Medvedev, kako citiraju ga banjalučki mediji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ograničen uvoz mlijeka 'Rusija ne nameće sankcije Bjelorusiji' Slika nije dostupna Medvedev i Lavrov sutra u Beogradu

Dodik je izjavio kako je s gostima iz Rusije razgovarao "o nekoliko važnih političkih tema vezanih za razvijanje i ostvarivanje Daytonskog sporazuma i načina na koji se problemi u BiH trebaju rješavati".

Šef ruske diplomacije Lavrov je kazao kako je na sastanku s Dodikom dogovoreno da će Rusija "u kontekstu planova o povećanju energetske stabilnosti u Europi pokloniti pažnju Republici Srpskoj".

Rusko izaslanstvo predvođeno Medvedevim, predsjedničkim kandidatom na predstojećim izborima, boraveći u ponedjeljak u Beogradu razgovaralo je i sa srbijanskim državnim čelnicima: predsjednikom Borisom Tadićem i premijerom Vojislavom Koštunicom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene