Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Dodik optužuje zapadne veleposlanike zbog nediplomatskog ponašanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik je danas optužio veleposlanike u BiH zemalja članica Europske unije da se ponašaju izvan diplomatskih okvira ponašanja.

Veleposlanici u BiH zemalja članica Europske unije u subotu su se zajedničkim priopćenjem oštro usprotivili nedavnoj Rezoluciji Narodne skupštine Republike Srpske kojom se odbacuje neovisnost Kosova i prijeti raspisivanjem referenduma o statusu Republike Srpske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Da me Lajčak smjeni pogurao bih se s vojnicima, a novinari bi to snimili' Slika nije dostupna Lajčak zabrinut odlukama Skupštine Republike Srpske

Komentirajući takav stav veleposlanika zemalja članica Europske unije Dodik je u Banjoj Luci izjavio kako je "priča veleposlanika u BiH već odavno izvan diplomatskih okvira ponašanja".

Dodik je to rekao pri povratku u Banju Luku iz Trebinja gdje se neočekivano, u mjestu Crkvine kod Trebinja, sastao s visokim predstavnikom međunarodne zajednice u BiH Miroslavom Lajčakom što je njihov prvi susret nakon što je u četvrtak, 21. veljače, parlament Republike Srpske usvojio rezoluciju kojom se najavljuje mogućnost raspisivanja referenduma o statusu tog entiteta, odnosno o neovisnosti Republike Srpske po ugledu na neovisnost Kosova. 

Lajčak je nakon sastanka s Dodikom izjavio kako "proglašenje Kosova ima značajnog utjecaja na ozračje u regiji, ali je europska budućnost u rukama BiH, koja ni po jednom pitanju ne zavisi od Kosova.".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene