Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Političko djelovanje

Dodik: Josipović i Tadić unijeli su optimizam i nadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milorad Dodik ocijenio je da su predsjednici Hrvatske i Srbije Ivo Josipović i Boris Tadić svojim političkim djelovanjem u regiju donijeli novi optimizam i novu nadu.

Dodik je u razgovoru za za beogradski list 'Politika' istaknuo kako su dobri odnosi Hrvatske i Srbije preduvjet stabilnosti cijele regije, pa i Bosne i Hercegovine. 'Za nas mir i stabilnost nemaju alternativu. U tom smislu mi samo možemo pozdraviti i podržati i predsjednika Tadića i predsjednika Josipovića, i sve napore koje čine da se odnosi u regiji normaliziraju', rekao je Dodik.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik NIJE ODUŠEVLJEN Dodik Macronu poslao nesvakidašnju poruku: "Da vam objasnim što se zapravo zbiva..." Zastave Europske unije ESKALACIJA KRIZE Veleposlanici u BiH na hitnom sastanku: Unija neće tolerirati secesionističke korake

Govoreći o političkoj situaciji u BiH, ocijenio je kako je ponovni izbor Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH glasovima Bošnjaka, kod Hrvata u BiH samo produbio već postojeću frustraciju.

>> Dodik: Bosna je nepovratno podijeljena zemlja

Na tvrdnju novinara da su sve dosadašnje koalicije u zajedničkim tijelima BiH bile matematičke i upitan ima li izgleda da se napravi programska koalicija, Dodik odgovara kako je teško i zamisliti situaciju u kojoj bi BiH, duboko podijeljena u svakom smislu, okupila potreban broj stranaka u tzv. programsku koaliciju, onako kako je zamišljaju u Sarajevu, i kako je zamišlja međunarodna zajednica.

'Ako imate bošnjačke političke stranke koje teže centralizaciji i unitarizaciji zemlje, s jedne strane, i recimo srpske koje se zalažu za decentraliziranu državnu zajednicu, s autonomijom koju RS ima po Daytonskom mirovnom sporazumu, koji bi to program mogao samo predstavnike ova dva naroda okupiti u tzv. programsku koaliciju', ističe Dodik. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene