Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sarah Bajc planira je udaju za svog partnera. Philip je jedan od trojice Amerikanaca koji su bili u zrakopovu za kojim se traga već gotovo dva tjedna.


Otkriće navodnih ostataka zrakoplova koji je nestao prije gotovo dva tjedna do ruba je dovelo djevojku jednog od američkih putnika koji je bio na letu.

Vezani članci Slika nije dostupna Kraj pomorske i zračne potrage za nestalim zrakoplovom Slika nije dostupna Kako izgleda potraga za MH370? Lociranje je teško, ali izvlačenje će biti još teže

'Prijatelj me nazvao i rekao informaciju i mislim da se otada nisam prestala tresti', ispričala je Sarah Bajc . Njezin partner Philip Wood, 50-godišnjak iz Teksasa, jedan je od trojice nestalih Amerikanaca.

Podsjetimo, australske vlasti objavile su da su u Indijskom oceanu otkrili dva predmeta koji su, moguće, dio nestalog zrakoplova.

Norveški brod u potrazi za ostacima koji navodno pripadaju nestalom zrakoplovu

Sarah se kasnije ove godine planirala vjenčati s Philipom. Spremala se za selidbu s njim iz Pekina u Kuala Lumpur kada je nestao. Najnovija vijest poremetila joj je život koji je bio ispunjen lažnim tragovima.

Objasnila je kako je ušla u normalnu rutinu čekanja. Bilo je to nesretno čekanje, ali barem se vratila nekim svakodnevnim obavezama - vratila se poslu, a sada se opet sve poremetilo.

Pronađena dva predmeta koja bi mogla biti povezana s izgubljenim zrakoplovom

Iako priznaju frustriranost potragom, uzrok nisu vlasti koje je obavljaju. 'Mogu mi dati informaciju koju imaju, zar ne? Dakle, ako nešto nisu potvrdili ne bi mi je trebali davati', kaže. Suosjeća sa svima koji čekaju vijesti o sudbini svojih voljenih. Ona, kaže, ima snažnu podršku, ali i pristup informacijama, za razliku od ljudi u Kini za koje se informacije filtriraju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook