Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrivena dva predmeta

Norveški brod u potrazi za ostacima koji navodno pripadaju nestalom zrakoplovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Norveški brod na putu od Madagaskara prema Melbourneu, stigao je na područje gdje je uočen novi trag o nestalom malezijskom zrakoplovu i ostaci, od kojih je jedan velik 24 metra.

Radi se o norveškom trajektnom brodu, koji je na zahtjev australskih vlasti pozvan da pomogne u potrazi za uočenim ostacima, koji možda pripadaju nestalom malezijskom zrakoplovu, prenosi Euronews.com.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nikakva vidljivost Loše vrijeme prekinulo potragu za malezijskim zrakoplovom Slika nije dostupna Novi 'svjedok' 'Vidjela sam avion kako tone, ne bih lagala, vraćala sam se iz svetog grada!'

Dva predmeta otkrivena u Indijskom oceanu u okviru istrage o nestanku zrakoplova na letu MH370 tvrtke Malaysia Airlines, od kojih jedan dug 24 metara, 'vjerojatno su najbolji trag koji imamo', rekli su u četvrtak australski dužnosnici.

"Taj je trag vjerojatno najbolji koji zasad imamo, ali moramo otići na lice mjesta da vidimo je li to što vrijedi ili ne", izjavio je dužnosnik Australskih vlasti za pomorsku sigurnost (AMSA) John Young na konferenciji za tisak.

"Predmeti su relativno nejasni... plutaju ispod površine i povremeno izvire", dodao je on ističući: "Veći od dva predmeta ima 24 metra. Drugi je manji".

Pronađena dva predmeta koja bi mogla biti povezana s izgubljenim zrakoplovom

Australski premijer Tony Abbott nešto ranije je pred parlamentom iznio "nove i vjerodostojne informacije temeljene na satelitskim podacima o predmetima koji bi mogli imati veze s potragom". "Moramo imati na umu da će lokalizacija tih predmeta biti iznimno teška i moglo bi se pokazati da nisu povezani s letom MH370", upozorio je on.

Kineski ministar vanjskih poslova rekao je u četvrtak kako se nada da će Australija moći poslati svoje snage što je prije moguće da istraže dva predmeta uočena satelitom kako plutaju u južnom dijelu Indijskog ocena.

Kina je svojem veleposlanstvu u Australiji rekla da ostane usko povezano s australskom vladom i pomogne u naporima oko potrage, priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene