Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika tragedija

Drama u avionu: Djevojčica (11) umrla tijekom leta iz Istanbula za New York

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Jedna 11-godišnja djevojčica umrla je nakon što joj je u nedjelju pozlilo na letu iz Istanbula za New York. Liječnik koji je bio u avionu, kao ni hitna pomoć koja je dojurila na aerodrom u Mađarskoj, gdje je avion hitno sletio, nisu mogli spasiti dijete.

Djetetu je pozlilo dok je let Turkish Airlinesa bio na putu za SAD, stoji u priopćenju te zrakoplovne kompanije.

"Naše osoblje oglasilo je preko razglasa te upitalo imali li među putnicima liječnika, a kapetan je let odmah preusmjerio u Budimpeštu", priopćio je zrakoplovni prijevoznik.

Liječnik koji je bio među putnicima pružio je pomoć djevojčici dok se posada spremala za hitno slijetanje u međunarodnu zračnu luku Ferenc Liszt u Budimpešti.

Nakon što je zrakoplov sletio, ukrcali su se timovi hitne medicinske pomoći kako bi pružili pomoć djevojčici. Glasnogovornik zračne luke rekao je da je član osoblja medicinske službe reagirao i radio na oživljavanju djeteta.

Pročitajte i ovo Prizor iz aviona Muškarac je uhićen Drama u avionu! Otvorio vrata tijekom leta, devetero putnika prebačeno u bolnicu: "Djeca su plakala i tresla se"

Pročitajte i ovo Djeca pronađena u džungli - 3 u bolnici su Djeca preživjela 40 dana u džungli, a sada ne znaju tko će se brinuti za njih: Pljušte teške optužbe

"Unatoč brzoj i stručnoj intervenciji, nažalost, život joj nije bilo moguće spasiti", rekli su, piše NBC News.

Rodbina djevojčice izašla je iz zrakoplova u Budimpešti, dok je let nekoliko sati kasnije nastavio planiranu rutu. Sletio je u New York nakon kašnjenja od četiri i pol sata, priopćio je zračni prijevoznik.

"Izražavamo iskrenu sućut obitelji i voljenima i dijelimo njihovu bol", poručili su iz Turkish Airlinesa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene