Obavijesti Video Pretražite Navigacija
avion se srušio

Drama na nebu: Amerika digla borbene avione u lovu na mali zrakoplov. "Tlo je podrhtavalo, sve se treslo"

Američki F-16
Američki F-16 Foto: Afp
Vojni zrakoplovi probili su nad glavnim gradom SAD-a zvučni zid kako bi sustigli Cessnu Citation, koja može nositi sedam do 12 putnika, rekli su dužnosnici.

Američki dužnosnici poslali su u nedjelju skupinu vojnih mlažnjaka u lov na mali zrakoplov koji je neovlašteno ušao u zračni prostor nad širim područjem Washingtona i potom se srušio u Virginiji.

Vojni zrakoplovi probili su nad glavnim gradom SAD-a zvučni zid kako bi sustigli Cessnu Citation, koja može nositi sedam do 12 putnika, rekli su dužnosnici.

Otprilike u vrijeme kada su probijali zračni zid, Cessna se srušila na brdovitom području na jugozapadnu Virginije, navela je Savezna uprava za zrakoplovstvo (FAA).

Pozivajući se na neimenovani izvor, CNN je objavio da se u malom zrakoplovu nalazilo četvero ljudi.

Vojni mlažnjaci nisu bili uzrok pada, tvrdi neimenovani dužnosnik.

Prema riječima upućenog izvora, smatra se da je Cessna vozila na autopilotu, a nije odgovarala na pozive.

Pročitajte i ovo Ilustracija U španjolskoj bazi VIDEO Srušio se borbeni avion, pilot se katapultirao: Snimka pokazuje užas tren prije pada

Cessna je poletjela s aerodroma u Elizabethtonu u saveznoj državi Tennessee i bila je na putu za aerodrom MacArthur na njujorškom Long Islandu, oko 50 milja (80 kilometara) istočno od Manhattana, objavila je FAA u priopćenju.

Incident će istražiti Nacionalni odbor za sigurnost transporta, dodali su.

Prema internetskoj stranici koja prati letove Flight Aware, Cessna se, kako se čini, približila širem području New Yorka i potom napravila zaokret za gotovo 180 stupnjeva i završila u Virginiji.

Vojni mlažnjaci F-16 poslani su iz Joint Base Andrewsa, izvijestio je ABC News citirajući neimenovanog dužnosnika. Najmanje jedan vojni pilot vidio je da se pilot Cessne onesvijestio, naveo je ABC.

Probijanje zvučnog zida uznemirilo je mnoge u Washington D.C.-ju koji su na Twitteru pisali o glasnoj buci i podrhtavanju tla i zidova. Nekoliko stanovnika izvijestilo je da se buka čula sve do Virginije i Marylanda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene