Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njegova je majka odlučila objaviti snimku kako bi upozorila ostale roditelje na ono što se događa u školskom sustavu.


Ovaj video prikazuje šokantne muke koje je pretrpio 10-godišnji Cequan Haskins na putu do svoje škole. Njega su čak 40 minuta zlostavljali 15-godišnji nasilnici. Nazivali su ga pogrdnim imenima, vrijeđali ga na rasnoj osnovi i opekli upaljačem, piše Daily Mail.

Na snimci se može čuti kako maleni dječak vrišti i moli nasilnike da prestanu. No, vidno veći nasilnici su bili nemilosrdni i vikali su na njega govoreći mu kako treba 'sjesti i zatvoriti usta'.

>> Strava: Čak 61 škola pod istragom zbog seksualnog zlostavljanja djece

Roxanne Haskins, majka zlostavljanog dječaka objavila je ovaj video na konferenciji za novinare zbog toga što je htjela objasniti ljudima koliko nasilje može biti loše. 'Htjela sam da roditelji budu svjesni. Kad sam ja govorila, govorila sam za svu djecu. Ovo se, nažalost, dogodilo mom djetetu i želim da roditelji budu svjesni što se događa u školskom sustavu', kazala je.

Malenom Cequanu ostali su fizički i emocionalno ožiljci nakon ovog okrutnog događaja. On, naime, pati od traumatskog stresnog poremećaja zbog čega je podvrgnut terapiji, a oba 15-godišnjaka sa snimke su proglašena krivima za zlostavljanje i nasilno ponašanje.

>>
Inkvizicija u školi: Učenike tukli i vezali lancima u podrumu!

Zgrožena je majka pokrenula građansku parnicu i protiv Nancy Davis, vozačice autobusa koja je za vrijeme tog groznog čina govorila da 'učine bilo što samo da zašuti', no ona je oslobođena od svih optužbi.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Vezani članci Stravični prizori s mjesta nesreće kod Slavonskog Broda - 2 Dio ih je već napustio Hrvatsku: Organiziran let kući za one koji mogu putovati nakon stravične autobusne nesreće, još 15 ih je u bolnici Vozač autobusa koji je kod Slavonskog Broda sletio s ceste Vozaču autobusa mjesec dana istražnog zatvora, brani ga jedan od najpoznatijih hrvatskih odvjetnika: ''Koliko znam od njega, nikad nikome nije rekao da je zaspao''