Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatan slučaj

'Imao je toliko rupa na srcu, a jedna je bila ogromna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je dječaku Owenu dijagnosticirana teška bolest već u prvih četiri mjeseca njegova života, nitko nije ni slutio da bi preživio do svoga prvoga dana škole.

U samo tri godine Owenu Minchelleu iz Newcastle-a  dijagnosticirano je 11 rupa na srcu. Borio se sa strašnom bolešću za koju su i sami doktori bili zbunjeni. Danas Owen kreće u prvi razred osnovne škole.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Zaražene vjeverice u porečkoj Vjeveršumi Desetak zaraženih Širi se infekcija u porečkoj Vjeveršumi: "Trenutačno je deset bolesnih. Pokušavamo utvrditi izvor zaraze..."

"Kad su nam doktori rekli o čemu se radi mislila sam da neće doživjeti svoj prvi dan škole", prisjeća se njegova majka Charlotte Clinton. "Jednostavno sam bila slomljena, svi su govorili da će biti u redu da će ozdraviti, ali ja nisam previše u to vjerovala, nisam pripremila sebe na najgore i ostala sam u šoku", nadodaje.

Svaka druga osoba u hrvatskoj umire od bolesti srca

Kada je Owen imao četiri mjeseca Charllote i njezin muž čuli su neki čudni šum iz njegovih prsa, nakon što su ga liječnici podvrgnuli raznim testovima otkriveno je da ima nekoliko rupa na srcu. Odmah je išao na operaciju kako bi se te rupe zatvorile. "Imao je toliko rupa na srcu, a jedna je bila ogromna", objašnjava majka. Nakon teške i duge patnje liječnici su uspjeli zatvoriti kritične rupe, a Owen je sve to uspješno izdržao, prenosi Mirror.

"Owen i dan danas ima problema sa srcem,ali redovito ide na kontrolu i terapiju, no sada to više nije tako strašno i nema nikakvih drugih problema sa zdravljem, on je jednostavno sretan dječak", ponosno govori Charllote. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene