Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dječak iz Irana liječi se u izraelskoj bolnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Irancu koji boluje od tumora na mozgu odobreno je liječenje u izraelskoj bolnici Sheba unatoč tome što između Irana i Izraela ne postoje službeni odnosi, a politička je situacija te dvije države veoma napeta.

12-godišnji Iranac primljen je jučer u prestižan izraelski medicinski centar Sheba u blizini glavnoga grada Tel Aviva kako bi se podvrgnuo operaciji na mozgu nakon što liječnički tretmani u Iranu i Turskoj nisu dali rezultata.

Pročitajte i ovo Izraelski premijer Benjamin Netanyahu i ministar obrane Yoav Gallant zbog ratnih zločina Izrael osuđuje uhidbeni nalog za Netanyahua i ministra obrane: "To je zločin povijesnih razmjera" Yahya Sinwar, Benjamin Netanyahu Ratni zločin Tužiteljstvo Međunarodnog suda zatražilo uhidbeni nalog za Netanyahua i Sinwara

>> Ahmadinejad: Narodi regije 'iskorijenit' će Izrael prvom prilikom

>> Holokaust je izgovor Izraelaca za genocid nad Palestincima

>> 'Misija Irana je zaustaviti izraelsku hegemoniju'

>> Ahmadinejad najavio nestanak Izraela i 'američke sotonske sile'

Izraelsko ministarstvo unutarnjih poslova ovom je dječaku izdalo posebno dopuštenje za ulazak u zemlju. Inače, Izrael i Iran su neprijateljske zemlje te nemaju nikakvih službenih odnosa. Koliko su odnosi zaoštreni pokazuju i izjave iranskog predsjednika Mahmud Ahmadinedžada koji je zanijekao holokaust, a nekoliko je puta pozvao na 'brisanje Izraela sa svjetskih karti'.

Zeev Rotstein, ravnatelj bolnice u koju je primljen 12-godišnjak rekao je kako je dječak imao progresivan tumor, ali se nada da će stručno osoblje bolnice moći pomoći dječaku i dati mu bolje šanse za preživljavanje. Dodao je kako se ujedno nada da će ovaj pothvat doprinijeti boljem međusobnom razumijevanju dvaju naroda.

Liječenje ovog Iranca u Shebi omogućio je Yaacov Lavian, član iransko židovske zajednice u Izraelu.

Dječak je jučer popodne u u Tel Aviv došao iz Turske, a ondje će ostati nekoliko tjedana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene