Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ahmadinejad najavio nestanak Izraela i "američke sotonske sile"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinejad izjavio je kako će Izrael i "američka sotonska sila" uskoro nestati te da će se imam Mahdi, dvanaesti nasljednik proroka Muhameda, prema šijitskom vjerovanju uskoro vratiti na zemlju kako bi spasio svijet.

"Budite svjesni činjenice da je cionistički režim nakon 60 godina zločina, nasilja i pljački došao svojem kraju te da će uskoro u potpunosti nestati", rekao je Ahmadinejad u govoru održanom pred stranim uzvanicima u povodu 19. godišnjice smrti utemeljitelja Islamske Republike Irana, imama Homeinija. "Nakon dolaska spasitelja (dvanaestog imama) i njegovih pomagača, posebno Isusa Krista, vladavina tiranije uskoro će prestati", rekao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nižu se kritike Istražni odbor potvrdio: Netanyahu je kriv za smrt nekoliko desetaka hodočasnika Mostarski Bruce Lee Misterija Nestao Bruce Lee iz Mostara: ''Sumnjam na dvojicu. Jean-Claude Van Damme ili Jackie Chan. Trećeg ne vidim''

Šijiti, koji predstavljaju više od 10 posto muslimanske populacije u svijetu i većinsko su stanovništvo Irana i Iraka, vjeruju da će se dvanaesti imam, kojega smatraju pravim nasljednikom proroka Muhameda, vratiti na zemlju da bi ondje uspostavio mir i pravdu. Isusa Krista smatraju svojevrsnim pomagačem imamu Mahdiju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene