Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Proveo tjedan dana izoliran u svojem uredu

Direktor TEPCO-a zbog nuklearne katastrofe doživio živčani slom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kriza oko oštećene japanske nuklearke Fukushima Daiichi traje od 11. ožujka, kad su Japan pogodili razoran potres i tsunami.

Direktor tvrtke TEPCO, koja upravlja nuklearnom elektranom, prvih je tjedan dana krize proveo u izolaciji svojeg ureda, kažu djelatnici te tvrtke. Tvrdnja djelatnika kako se Masataka Shimizu izolirao od svijeta i krize u svojem uredu, bez da je imenovao zamjenika koji bi rješavao krizu, samo će dodatno narušiti povjerenje javnosti u sposobnost TEPCO-a da riješi postojeću krizu u nuklearki, piše CNN.

Pročitajte i ovo Zlatna poluga I banke ulažu Zlato nikad nije bilo skuplje, a cijena će mu još porasti. I ne, to nije dobra vijest Slika nije dostupna 'Vlada ima odgovornost' Japanski premijer odrekao se plaće dok se završi kriza u Fukushimi

>> Proglašena 'maksimalna' uzbuna: Oko Fukushime otkriven plutonij

Shimizu se u javnosti nije pojavio od konferencije za tisak 13. ožujka, kada se javnosti ispričao zbog uzrokovane nevolje i zabrinutosti, kojoj je prethodila velika prirodna katastrofa. TEPCO je službeno priopćio kako je Shimizu iscrpljen od prekovremenog rada, no nisu precizirali da li se razbolio ili ne.

Svađa s premijerom?

Između 16. i 21. ožujka Shimizu se nije pojavljivao baš nigdje pa tako niti na sastancima kriznog menadžmenta tvrtke, kojeg su formirali japanska vlada i TEPCO. Glasnogovornik tvrtke izvijestio je jučer japansku javnost kako je direktor primio sva izvješća u međuvremenu te da se u potpunosti vratio na posao i da situaciju ima pod kontrolom.

Shimizu se našao pod velikim pritiskom tijekom sastanka s japanskim premijerom Naoto Kanom 15. ožujka. 'Što se kvragu tamo događa?', navodno je je na tom sastanku povikao japanski premijer, prenosi CNN. Ipak, visoki dužnosnik japanske agencije za nuklearnu sigurnost Hidehiko Nishiyama, stao je u Shimizuovu obranu.

'Neizbježno je da netko tko je radio bez sna i odmora od samog potresa, u jednom trenutku zatreba predah i odmor, prije poduzimanja novih koraka u vođenju krize', zaključio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene