Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije opasan za zdravlje?!

Proglašena 'maksimalna' uzbuna: Oko Fukushime otkriven plutonij

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon problema s curenjem radioaktivne vode iz zgrade reaktora, u zemlji oko nukelarke Fukushima otkriven je plutonij.

 Srećom, količina plutonija nije opasna za ljudsko zdravlje. Iz Tepca, tvrtke koja upravlja nuklearkom, priopćeno je da je plutonij zabilježen na pet lokacija. Rezultati su dobiveni iz uzoraka od prošlog tjedna, piše BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI REAKTOR VELIKI USPJEH ZNANSTVENIKA Čovječanstvo na korak od čiste i neograničene energije Slika nije dostupna Ugašen! Zakazala oprema na reaktoru u nuklearki smještenoj 75 km od Hrvatske

Sjeverni dio Japana jutros je pogodio potres jakosti 6.5 po Richteru. Izdano je upozorenje za tsunami, no japanske vlasti su ga ubrzo povukli.

>> VIDEO: Grad koji je nestao u pet minuta

>> Još curi radioaktivna voda - ne znaju kud s njom!

Plutonij se u nuklearki koristio u mješavini goriva u samo jednom od reaktora, reaktoru 3.

Japanski ministar Naoto Kan rekao je da je njegova vlada u stanju maksimalne uzbune zbog oštećene nuklearke Fukushima. Kan je pred parlamentom rekao da je situacija i dalje nepredvidljiva.

U katastrofalnom potresu koji je 11. ožujka pogodio sjeveroistok Japana, a nakon kojega je uslijedio 24 metara visoki tsunami, smrtno je stradalo i nestalo više od 28.000 ljudi. Zabilježena su i ogromna oštećenja na rashladnim uređajima reaktora nuklearke Fukushima Daiichi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene