Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijetnja Vatikanu

'Osvojit ćemo vaš Rim, slomiti vaše križeve i porobiti vaše žene'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nove prijetnje, vrlo izravne, izašle su u propagandnom časopisu Islamske države.

Islamska država u svom je propagandnom listi 'Dabiq' objavila izravenu prijetnju Vatikanu. Na naslovnoj stranici objavljena je montaža zastave Islamske države na vrhu obeliska u središtu Trga svetog Petra.

Pročitajte i ovo Roger Vangheluwe - 1 prekasno za optužnicu Zlostavljao nećake: Papa Franjo izbacio je belgijskog biskupa iz svećenstva zbog pedofilije Slika nije dostupna Al Qa'ida prijeti Vatikanu i Rimu

Uz montažu stoji naslov - 'Propali križarski rat'.

Islamska država ovime je usporedila napade zapadne koalicije predvođene SAD-om sa srednjevjekovnim križarskim ratovima. Prema njihovom tumačenju svi 'zapadnjaci' potječu iz Rima, kolijevke kršćanstva, zbog čega su Rim i Vatikan simbolična meta.

Džihadisti opet napreduju: 'Ako osvoje grad, počet će masakr'

U novinama se citira i glasnogovornika Islamske države, Mohameda al-Adnanija. 'Osvojit ćemo vaš Rim, slomiti vaše križeve i porobiti vaše žene uz Alahovo dopuštenje. Ako mi to ne napravimo na vrijeme, onda će to napraviti naša djeca i unuci i prodavat će vaše sinove kao robove', stoji u citatu.

Osim izravnih prijetnji, u ovom propagandnom listu poziva se simpatizere IS-a da ubijaju zapadnjake gdje god ih mogu naći. 'U ovoj fazi križarskog rata vrlo je važno da napadamo u svakoj državi koja je ušla u savez, posebno SAD, UK, Francusku, Australiju i Njemačku. Svaki musliman bi trebao izaći iz kuće, pronaći križara i ubiti ga... I Islamska država će opstati sve dok se naša zastava ne bude vijorila nad Rimom', stoji u članku, prenosi International Business Times.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene